Trainersstaf NOAD’67 voor tien weken aangevuld met Ulrich van Gobbel en René Bot

De trainersstaf van NOAD’67 wordt voor tien weken aangevuld met de oud-international van Feyenoord en Galatasary Ulrich van Gobbel en oud-speler van Feyenoord en de Graafschap René Bot. Beiden zijn op dit moment trainer bij het voetbalopleidingscentrum My Life is Soccer.

Vanaf donderdag 25 juli as. zullen Ulrich en René de loop- en coördinatietraining verzorgen voor de selectie van NOAD’67 en de NOAD’67 jeugdtrainers de kneepjes van deze manier van trainen bijbrengen volgens het principe van Train the trainer. In de amateur voetbalsport was het tot voor kort niet gebruikelijk te investeren in loop- en coördinatietraining van spelers en dus ook niet in de kennis van de eigen (jeugd)trainers. Maar als je een groep kinderen laat hardlopen dan zie je al snel welk kind van nature een goede looptechniek heeft en wie niet. Voor het voetbal is het belangrijk dat spelers goed kunnen hardlopen en dan specifiek op de korte afstanden. Om snel op een korte afstand te zijn moet je over een goede coördinatie beschikken tussen benen, armen en hersenen. Het maken van krachtige kleine snelle passen zal er voor zorgen dat een speler op de eerste tien meter snel is zonder dat deze inlevert op bewegelijkheid. Een atleet is bijvoorbeeld heel snel maar dan alleen rechtuit, terwijl een voetballer veel meer verschillende richtingen moet bewegen wat een grotere belasting vraagt op de gewrichten en spieren en dus ook blessure gevoeliger is. NOAD’67 wil aan de basis van haar jeugdopleiding gaan werken aan een betere loop- en coördinatietraining, door volgens het principe van Train de trainer 10 weken Ulrich van Gobbel en René Bot toe te voegen aan de eigen trainersstaf. Zij hebben deze loop- en coördinatietraining in hun actieve carrière bij Feyenoord dagelijks tot uitvoer gebracht en kunnen dit nu overbrengen op spelers en trainers. Door het intensief trainen van de selectie van NOAD’67 waarbij de jeugdtrainers uitleg in de vorm van praktische instructies, maar ook eigen oefeningen meekrijgen wordt gebouwd aan een complete voetballer die in balans is en dus ook minder blessure gevoelig is. Deze 10 weken zijn mogelijk gemaakt door de Club van 67, een groep mensen die NOAD’67 een warm hart toedragen.