NOAD E1 deelt punten in boeiende wedstrijd.

Ook in de tweede wedstrijd van de E1 was er weer volop spektakel om van te genieten. Een wedstrijd vol spanning en strijd. Met 7 tegen 7 spelen ze op het kunstgras veld in Etten-Leur tegen DSE E2. Er staat een serieuze wind over de lengte van het veld, die het spel met de vrij lichte bal en de 'snelle' ondergrond uitdagend maken. Noad speelt de eerste helft tegen de wind in.

De eerste minuten van de wedstrijd is het DSE die voortdurend in de aanval is en duidelijk de overhand heeft. Met een aantal schoten op het Noad doel als gevolg, wordt Dani getest maar hoeft hij nog geen hele lastige reddingen te verrichten, want de meeste schoten gaan ruim over. De verdediging voor Dani is geconcentreerd maar moet af en toe wel een vlugge speler laten passeren, die uiteindelijk met wat extra manschappen vanaf het Noad middenveld de halt worden toegeroepen. Gabriel en Julius zijn hierbij veelvuldig aanwezig en proberen na het veroveren van de bal in de spits positie Ruben te bereiken. De eerste keren gaat dit nog niet zo gemakkelijk maar bij herhaaldelijk steeds beter combineren en met behulp van een goede verdediging kan Noad de tegenstander steeds vaker en verder terugdringen op de eigen helft. Sam en Marnix spelen de ballen goed aan richting de aanvallend ingestelde spelers en steeds vaker worden de 1-2tjes opgezet en kan gevaar richting het DSE doel worden gesticht met een aantal corners als gevolg. Het spel golft op dat moment op-en-neer.

Na een kwartiertje spelen komt Noad voor het eerst met een counter heel gevaarlijk voor het doel, nadat Olaf de bal heeft aangespeeld op Julius, die de bal tussen de verdediging doorspeelt op Gabriel. Noad komt er op dat moment achter dat de talentvolle DSE keeper niet gemakkelijk te passeren valt. Gabriel schiet de bal goed hoog en hard maar de redding is prachtig. Nu Noad steeds vaker vrije ruimte krijgt en de ballen keurig bij elkaar in de voeten aanspeelt is er een langdurige fase dat de druk goed aanhoudt op het doel van DSE. Als dan ook de individuele acties gaan lukken en het vertrouwen van Noad sterk groeit is het niet verwonderlijk dat ze de score gaan openen.

In de 18e minuut is het raak bij een hernieuwde doelpoging van Julius, nadat hij kort daarvoor de paal al had geraakt na een mooie slalom door de verdediging. Hij schiet de bal laag en met een mooie krul in de korte hoek voor de 1-0 voorsprong! De 5 minuten voor rust zijn er nog voldoende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar ook nu belet de keeper dit meerdere malen.

In het begin van de tweede helft, waarbij de wind dus in de rug waait, worden de ballen ook weer zorgvuldig aangespeeld naar elkaar. Noad blijft overtuigend het sterkere team en DSE komt eigenlijk niet meer in de buurt van de goal. Af en toe worden de ballen van achteruit door Sam of Owen in de diepte over de verdediging gespeeld maar dan staat ook daar telkens de keeper die zich niet laat verrassen. Ondanks de terechte voorsprong lijkt het er op dat de tussenstand gekoesterd moet worden want steeds meer ballen komen niet meer aan of stranden bij de keeper. En dan, totaal onverwacht en zeker onnodig weet DSE bij een corner halverwege de tweede helft de gelijkmaker te scoren: twee spelers staan ongedekt en als gevolg daarvan gigantisch vrij nadat de bal niet goed kon worden weggestompt door Dani.
Noad pakt het weer wel goed op na deze teleurstelling en blijft keer op keer de aanval zoeken. Mees als diepste speler komt dikwijls net iets aan snelheid te kort op de op hoog tempo doorglijdende ballen op dit kunstgras. De laatste 5 minuten van de wedstrijd zijn dan nog echt een mooi slotakkoord want zowel Noad als DSE gaan nog vol voor de winst! Het gaat weer op-en-neer maar door de wind komt Noad er beter uit en krijgt nog de beste mogelijkheden maar helaas zijn de krachten wat weggevloeid, zodat ook de accuraatheid wat ontbreekt. De boeiende wedstrijd eindigt zodoende 1-1.

Man of the Match: Gabriel Durzynski