NOAD C moest hard werken voor de punten.

Na de klinkende 20-0 overwinning op Bruse Boys vorige week, was het vandaag de beurt aan NVS uit Nieuw-Vossemeer als tegenstander van Noad C. De eerste competitiewedstrijd alweer van het nieuwe seizoen 2015-2016.

Voorafgaand aan de wedstrijd viel de één na de andere speler af en kon uiteindelijk met precies 11 man aan de strijd worden begonnen. Onder heerlijke weersomstandigheden en in de tweede helft zelfs een fel schijnende zon werd de wedstrijd tegen NVS afgewerkt op ons eigen sportterrein aan de Zijpestraat.

Direct vanaf het begin nam NVS brutaal het initiatief. Een flink lastigere tegenstander dan vorige week, maar dat is helemaal niet erg en voor de massaal opgekomen toeschouwers ook veel leuker.

Zoals gezegd was het initiatief voor NVS en drong het aan het begin van de 1e helft de Noad-verdedigers achteruit. Met de snelle buitenspelers werd een paar keer de achterlijn gevonden, waarna de voorzet kwam. Gelukkig stond het vizier van de NVS-aanvallers nog niet op scherp, zodat de nul nog op het scorebord bleef.

In de 10e minuut ging het echter goed fout achterin bij Noad. Door onzorgvuldig uitverdedigen kon NVS een snelle counter plaatsen, waarbij één van de NVS’ers in het zestienmetergebied werd getoucheerd. Penalty voor NVS. Deze werd er goed ingeschoten, al zat Arjen er nog heel dicht bij: 0-1.

Na de achterstand ging Noad beter spelen. De combinaties kwamen terug en de, in eerste instantie kleine, kansjes kwamen er voor de Noad-aanvallers. Door heel goed keeperswerk van de NVS-doelman, werd echter de gelijkmaker voorkomen.

Deze doelman dook even later ook een goed geplaatst schot van Floris uit de kruising, maar in de rebound kon Floris tussen de benen van een verdediger en de keeper door, tóch het net vinden: 1-1 in de 18e minuut.

De eerste helft verliep daarna golvend heen en weer. NVS was met goed spel redelijk gevaarlijk en Noad stelde daar met eveneens goed spel en hard werk het nodige tegenover. Voor het rustsignaal werd er niet meer gescoord.

3 minuten na de rust werd Benjamin in het zestienmetergebied van NVS omver geduwd. Ook nu kon de scheidsrechter niets anders doen dan een penalty geven. Wessel nam plaats achter de bal en schoot Noad met een droge knal op voorsprong: 2-1.

Na deze goal leek NVS even gebroken, maar niets leek minder waar, want de NVS-mannen gaven geen krimp op het groot aantal aanvallen wat Noad achtereenvolgens op de NVS-verdediging afvuurde, met als drijvende kracht de NVS-keeper.

In de 17e minuut werd het verzet van NVS dan toch gebroken. Wessel gaf de bal in de diepte op Benjamin, die veel en veel sneller was dan zijn tegenstander. Na ook de keeper te hebben omspeeld, was het een koud kunstje om de bal in lege doel te plaatsen: 3-1.

Tien minuten later kon de 4e Noad-goal worden genoteerd. Ditmaal was de pass van Mark, de doelpuntenmaker was Benjamin. Evenals bij de 3e goal een steekpass in de diepte. Benjamin rondde prima af, al zat de keeper van NVS er nog wel aan: 4-1.

Het slotakkoord was voor NVS. Na een vrije schop van de linkerkant kon een NVS’er vrij inkoppen. In eerste instantie werd de lat geraakt, maar de terugspringende bal kon door de dezelfde speler opnieuw worden ingezet, dit keer met succes, het was 4-2, in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, want direct na dit doelpunt blies de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit, er werd zelfs niet meer afgetrapt.

De eerste overwinning was een feit, maar de Noad-mannen hebben er heel hard voor moeten werken! Alle toeschouwers waren het er in ieder geval over eens dat het een veel mooiere wedstrijd was dan vorige week en dat Noad in deze wedstrijd heeft laten zien dat het kan vechten voor een goed resultaat.

Volgende week spelen we uit tegen De Schutters uit Stampersgat.