Eerste seizoenshelft Noad'67 4

Zoals bekend zijn door personele omstandigheden het 3e en 4e elftal van Noad samengevoegd tot 1 elftal wat uitkomt in de 5e klasse reserve. Jeroen Boon is één van de spelers van dit nieuw gevormde team en schreef onderstaande evaluatie van de eerste seizoenshelft.

Na een seizoenstart waarbij het 3e en 4e elftal zijn samengevoegd, door een tekort aan spelers bij de senioren, was het voor de ploeg in het begin moeilijk om de juiste draai te vinden. NOAD 3, dat gewend was om veel te winnen en te gaan voor goede prestaties, moest nu samen gaan spelen met NOAD 4, het team waarbij het meer gaat om plezier en waar iedereen speelminuten kan maken. 2 totaal verschillende spelersgroepen, moesten nu samen een nieuw elftal gaan vormen.

De eerste aantal wedstrijden van het seizoen verliepen niet helemaal optimaal en de resultaten vielen tegen. Dit kwam doordat de 2 elftallen niet op elkaar ingespeeld waren, en niet gewend waren om met elkaar te voetballen. De klik onder de spelers was er al snel, maar qua spel verliep het nog niet helemaal soepel. Na een aantal wedstrijden te hebben, met matige resultaten, begon het nieuwe NOAD 4 zijn draai te vinden. Het voetballen ging steeds beter, het spel werd beter en de spelers begonnen elkaar te vinden op het veld.

Zo werd er na de eerste 3 wedstrijden (1x gelijk en 2x verlies), 4x op rij gewonnen. Hierdoor klom het elftal in de ranglijst omhoog, van de 10e plaats naar de top 5. Door de goede resultaten van de laatste paar wedstrijden, kregen de spelers weer plezier in het spel. Na deze goede reeks werd er weer een wedstrijd verloren, tegen de ploeg van Oranje-Blauw. Dit verlies kwam waarschijnlijk door onderschatting en gemakzucht van het 4e elftal. Na de laatste wedstrijden, waarin het team goed speelde en mooie resultaten behaalde, dachten ze deze wedstrijd van Oranje Blauw (die rond de 8e plaats in de ranglijst hangt) wel even te winnen. NOAD ging hier onderuit met een 3-0 nederlaag, een zwaar verlies en vooral niet verwacht. De ploeg speelde zwak en passes kwamen niet aan bij andere spelers, hierdoor werd er eigenlijk verdiend verloren.

De week na dit verlies, stond op papier de moeilijkste wedstrijd van het seizoen voor de deur. NOAD moest het thuis opnemen tegen FC Bergen. FC Bergen stond op dat moment ruim aan kop met 7 overwinningen, 1 gelijkspel en een doelsaldo van 35-8. NOAD 4 wist dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, maar wel een wedstrijd waarin het zichzelf kon bewijzen, een wedstrijd waarin ze zichzelf op de proef konden stellen. De wedstrijd werd tegen de verwachtingen in met 2-0 gewonnen. Een wedstrijd waarin de tegenstander geen schijn van kans had, door het mooie en goede spel van NOAD. Een mooie en onverwachtse overwinning, die bovendien goed was voor het vertrouwen van het team in zichzelf.

Na een week rust, stond de uitwedstrijd tegen VVC'68 (een ploeg uit de middenmoot) op het programma. Deze wedstrijd moest, net zoals voorgaande wedstrijden gewonnen worden, om het gat met de koploper, FC Bergen, zo klein mogelijk te houden. Al na 5 minuten stond de 0-1 voor NOAD op het scorebord door een eigenlijk doelpunt van VVC, uit een voorzet van Mark. Door de vroege voorsprong kon NOAD zich gaan richten op het hun spel en het balbezit. Ongeveer halverwege de 1e helft was er de 0-2 door Michiel de Jager. Doordat het 4e de druk naar voren had gezet, kwam er zo nu en dan een kans voor VVC'68. Nog voor rust werd zo een kans benut, en dus gingen de ploegen de rust in met een 1-2 voorsprong voor NOAD. Doordat het 4e elftal tegenwoordig een ruime selectie heeft, zat de bank vol met wisselspelers. Alle wissels werden in de rust doorgevoerd, wat misschien in eerste instantie niet goed is voor het spel, maar wat in dit geval wel goed uitpakte. NOAD begon de 2e helft weer sterk, en hield de druk goed op de ploeg van VVC. Doordat de druk er goed op zat, kreeg NOAD kans na kans, maar de kansen werden net niet afgemaakt. Uiteindelijk was daar dan toch de 1-3, een doelpunt van Danny Steijn. Na een prachtige voorzet van Roel den Engelsman, maakte Christian van Hekken de beslissende goal, 1-4. NOAD kon hierdoor de wedstrijd eigenlijk niet meer verliezen. Zo nu en dan kreeg VVC toch een klein kansje op een doelpunt. Uit de kluts viel de val in het doel en de score was 2-4. Om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maakte Michiel de Jager vlak voor de het laatste doelpunt van de wedstrijd, 2-5.

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd uit bij SPS gespeeld. In de flow van de voorgaande wedstrijden werd SPS met 1-3 aan de kant gezet. Roel den Engelsman, Christiaan van Hekken en Marco Reijngoudt verzorgden de productie.

Na een stroeve start is de weg naar boven gevonden door dit zeer gemeleerde team wat de 1e competitiehelft heeft afgesloten met een mooie 3e plaats. Als de opgaande lijn wordt doorgezet belooft het een mooi voorjaar van 2016 te worden voor Noad 4.