NOAD C1 gelijk tegen ODIO C2.

Gelijkspel in attractieve wedstrijd Noad C.

Een maand geleden was het alweer dat de Noad-mannen voor laatste keer hun kicksen hadden ondergebonden, kortom het was weer wel eens tijd voor serieuze actie! Tegen een serieuze tegenstander wel te verstaan, Odio uit Ossendrecht. In het competitieverloop was duidelijk geworden, dat zij een geduchte tegenstander waren, gezien de goede resultaten tegen gerenommeerde ploegen.

De Noad-mannen hadden er zin in, doch hadden, doordat we wat later konden vertrekken, niet heel veel tijd voor de warming-up. De leiders hadden ook heel wat te puzzelen met de opstelling, want Maurice was er niet vandaag (enkelblessure, beterschap Maurice!) en er waren nog andere oorzaken, dat niet iedereen tegelijk kon spelen. Toch werd met een aanvaardbare opstelling de strijd met Odio aangegaan.

Het veld lag er prima bij in de lentezon, het verschil met een plaatsje in de zon, of in de schaduw was enorm goed te merken. Al met al dus prima omstandigheden voor de 22 spelers in het centrum van de arena.

Odio begon voortvarend aan de strijd en liet Noad weinig in balbezit komen. Noad was aan het zoeken naar de juiste veldbezetting, wat niet vreemd was, door de noodgedwongen omzettingen. Toch kon Odio niet voor serieus doelgevaar zorgen. Hooguit een paar speldenprikjes onder andere door wat schoten van afstand, die een gemakkelijke prooi vormden voor Arjen.

Jaco had er zin in vandaag, dat was duidelijk te zien aan de gedreven manier waarop hij deel uitmaakte van de Noad-verdediging. Hij stond steeds op de juiste plaats en ook aanvallend schoof hij regelmatig mee naar voren om onze voorwaartsen te ondersteunen. Een aanval in de 18e minuut, opgezet door Jaco, kwam bij Benjamin terecht. Die werd op ongeveer 20 meter van de Odio goal licht getoucheerd, wat Noad een vrije trap opleverde.

Wessel posteerde zich achter de bal en trapte de bal met een mooie boog richting de goal. De keeper kon de bal niet klemvast pakken en de goed meegekomen Mark had de terugspringende bal maar voor het intikken, 0-1 voor Noad. De training van eerder deze week wierp zijn vruchten af.

Odio wilde de achterstand snel ongedaan maken en dacht alleen maar aan aanvallen. De meeste aanvallen waren niet goed doordacht en eindigden dan ook in de handen van Arjen, of de spitsen liepen buitenspel, of de Noad-verdedigers stonden op de goede plek. Het leverde Odio wel een aardig aantal corners op, maar doelpunten bleven gelukkig uit.

In de tweede helft was het spelbeeld iets anders. Odio koos met meer overleg de aanval, maar Noad stelde met heel veel strijd, op het middenveld aangewakkerd door Mark en Lennart, daar flink wat aanvallende momenten tegenover. Iets meer mazzel, en Noad zou de voorsprong hebben verdubbeld, dit keer stond de Odio keeper op de juiste plaats.

Na 10 minuten werd Benjamin in de diepte aangespeeld. Met een flink hinderende verdediger op de hielen ging hij de zestienmeter binnen waar hij ten val kwam. Aangetikt of speelde de verdediger de bal? De scheidsrechter zag het laatste, doorspelen dus. Uit de tegenaanval scoorde Odio bijna de gelijkmaker, maar het was Arjen die met een fantastische redding Noad op de been hield.

Even was Noad de draad kwijt en kon Odio een paar keer heel gevaarlijk doorkomen. Zou het dan toch gelijk worden? Noad zette alles op alles om dat te voorkomen. Zelfs Arjen was al omspeeld en de bal werd ingeschoten, maar Flip wierp zich in de baan van het schot en verwerkte de bal tot corner.

De Noad mannen kromden de ruggen en schakelden nog maar eens een tandje bij. Odio was gebrand op de gelijkmaker en Noad zou met een goed uitgespeelde counter de wedstrijd op slot kunnen gooien. Wat zou het worden?

Het spel van Noad werd verzorgder en de spelers vonden elkaar steeds beter. Wessel was het aanspeelpunt in het midden, en Bas en Lennart hielden het veld breed. Floris werkte zich in de 2e helft ook helemaal uit de naad en was nog het dichtst bij een goal, maar helaas kon hij net niet bij een terugspringende bal.

Helaas viel in de 23e minuut toch de gelijkmaker. Odio plaatste een tegenaanval en de diepste spits was net iets eerder bij de bal dan onze laatste verdediger, waarna hij ook Arjen het nakijken gaf. 1-1, de wedstrijd lag weer helemaal open.

Even later weer een aanval van Odio en het leek of dezelfde spits weer 1-op-1 op Arjen kon afgaan. Een fantastische sliding van Flip voorkwam echter dat de spits de bal op de goal kon schieten. Ook hier besloot de goed leidende scheidsrechter geen penalty te geven, omdat de bal werd gespeeld.

In de slotfase van de wedstrijd toonde Noad nog een keer zijn veerkracht en zette nogmaals aan voor een serieus slotoffensief. Daarbij was Bas heel dicht bij een treffer, maar zijn inzet verdween helaas net over de goal.

Al met al een terechte eindstand van 1-1, waar beide ploegen tevreden over konden zijn. Het publiek was vandaag de winnaar met de attractieve wedstrijd die het kreeg voorgeschoteld. Hier kom je voor naar het voetbalveld!

Volgende week spelen we thuis tegen Duiveland, wederom een tegenstander van formaat, we kunnen dus alle support gebruiken.