NOAD C in de Tholencup

Tholencup voor C-junioren (terrein Tholense Boys, 14 mei 2016)

Op zaterdag 14 mei 2016 vertrokken we in alle vroegte naar Tholen om op het terrein van Tholense Boys de Tholencup voor C-junioren te spelen. Het weer was een tandje omgeslagen en was op deze vroege morgen een stuk frisser dan afgelopen donderdag, toen we onze laatste competitiewedstrijd speelden.

We waren in een poule van 4 teams ingedeeld, wat betekende dat we 3 wedstrijdjes van 20 minuten moesten spelen.

Noad-Smerdiek 1-0

De eerste wedstrijd was tegen Smerdiek. Noad was steeds de meerdere van Smerdiek, maar kon dat niet uitdrukken in een voorsprong. Tot in de 14e minuut, toen Wessel een dieptepass verzorgde op Julian. Julian plaatste de bal met een mooie boog over de Smerdiek-keeper en de 1-0 voorsprong was een feit. In het verloop van de wedstrijd drong Noad nog wel aan, maar wist het het net niet meer te vinden.

SPS-Noad 0-0

De tweede wedstrijd was tegen SPS. Een bekende uit de competitie. Noad wilde zich voor het verlies in de competitie revancheren en werkte zich uit de naad om dit voor elkaar te krijgen. De ploegen waren vandaag echter zo aan elkaar gewaagd, dat geen beide teams een doelpunt wist te maken. Begin- en eindstand was dus 0-0.

Noad-Tholense Boys 0-1

Met 4 punten uit 2 wedstrijden was alles nog mogelijk. Winst op Tholense Boys was dan wel een must. Noad drong een paar keer goed aan, richting de goal van Tholense Boys, maar kon het net niet laten bollen. In een tegenaanval wist Tholense Boys dat wel te doen, zodat dit potje met 0-1 verloren ging. Floris Vos kreeg in de laatste minuten een publiekswissel. Ook hij gaat Noad verlaten om zich te gaan toeleggen op tafeltennis. Heel veel succes daarbij Floris, en we hopen je nog vaak te zien als toeschouwer bij ons thuiswedstrijden volgend seizoen.

SPS werd de uiteindelijke winnaar van de Tholencup, en hoorde later op de dag dat ze ook kampioen zijn geworden van de voorjaarscompetitie, omdat Dosko had verloren van Cluzona. Gefeliciteerd SPS! Op de tweede plaats eindige Tholense Boys en de Noad-mannen haalden een verdienstelijke 3e plaats in deze Tholencup 2016. Smerdiek was de hekkensluiter.

Floris mocht de beker in ontvangst nemen en ook mee naar huis nemen, omdat hij met voetballen stopt. Ook zijn vader Benjamin stopt na vele jaren als leider van een Noad-jeugdteam. Hij en Floris boden alle spelers na afloop van de Tholencup een patatje met snack aan, een aanbod dat door iedereen met heel veel genoegen werd ontvangen. Met z’n allen togen we daarom naar Het Frietkotje, alwaar de friet en snacks werden genuttigd.

Benjamin, ook jij hartelijk bedankt voor de vele jaren die je samen met spelers en overige begeleiders hebt doorgebracht. Het waren mooie tijden, waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. Ook jou hopen we volgend seizoen nog regelmatig als toeschouwer bij onze thuiswedstrijden te mogen begroeten. Bedankt Floris en Benjamin!