NOAD C1 sluit competitie af tegen de Schutters.

Noad C – De Schutters C 0-0 (competitiewedstrijd 12 mei 2016)

Het lijkt erop dat we op donderdag 12 mei 2016 de laatste wedstrijd van de voorjaarsreeks 2015-2016 hebben gespeeld. De wedstrijd tegen Stavenisse is namelijk al twee keer uitgesteld, omdat Stavenisse niet voldoende spelers op de been kon krijgen en de KNVB heeft deze wedstrijd nog steeds niet ingepland. Winst tegen De Schutters zou daarom betekenen dat we 3e konden worden in eindstand.

Op ons zonovergoten sportterrein aan de Zijpestraat onvingen we onze gasten uit Stampersgat. Door de hitte van de afgelopen dagen verliep de warming-up bij Noad wat lauwtjes. De Schutters daarentegen vertoonden een gezamenlijke warming-up waar de vonken van af sprongen. Dat beloofde wat voor de wedstrijd.

De Schutters begonnen dan ook voortvarend aan de wedstrijd en Noad begon daar met heel veel mazzel aan. Flip raakte namelijk de bal compleet verkeerd en het leer ging keihard richting de eigen goal. Arjen kon er niet bij, maar gelukkig stuiterde de bal weer via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Noad was gewaarschuwd en stelde direct orde op zaken, met 2 kort achter elkaar uitgevoerde doelkansen. Thies kon over de linkerkant opstomen en een schot op de goal afvuren. De keeper van De Schutters wist de bal ternauwernood met zijn voeten tegen te houden.

Uit de corner die daaruit volgde legde Flip de bal panklaar op het hoofd van Wessel. Zijn welgemikte kopbal werd door De Schutters nog maar net voor de lijn weggewerkt, zodat nog steeds de nul op het scorebord bleef staan.

De fase daarna zakte Noad wat weg en De Schutters een vuist maken. De Schutters had veel balbezit en liet vloeiende aanvallen zien, maar het ontbrak De Schutters aan een goede laatste eindpass, waardoor het gevaar zich ver genoeg van de Noad-goal afspeelde en Arjen nog niet vaak in hoefde te grijpen.

Vlak voor de rust kon Thies weer over de linkerkant opstomen en wist hij met een mooie steekpass Benjamin te vinden. Benjamin kwam hierdoor 1-op-1 te staan met de keeper, maar zijn geplaatste bal ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Benjamin speelde vanavond zijn laatste wedstrijd voor Noad, wegens zijn verhuizing naar Middelharnis.

In de tweede helft was het echt zomeravondvoetbal wat de klok sloeg. De spelers waren tam en loom door de warmte op deze donderdagavond en konden maar moeilijk op gang komen. De Schutters probeerde het nog, maar ook zij liepen steeds tegen de goed georganiseerde Noad-verdediging op.

In de tweede helft gebeurde verder dan ook niet zo veel meer, zodat de eindstand van 0-0 werd bereikt toen de scheidsrechter het laatste signaal liet horen. Door dit gelijke spel blijven we op de 5e plaats in de competitie staan.

Benjamin van der Gaag had voor al zijn medespelers een heerlijke koek meegenomen en voor de leiders een flesje bier. Hartelijk Benjamin voor de vele jaren dat we met plezier van je voetbalkunsten hebben mogen genieten. We wensen je heel veel succes toe bij je nieuwe club “MSV & AV Flakkee” uit Middelharnis en wie weet spelen we in de toekomst nog eens tegen elkaar.

Na deze (laatste?) competitiewedstrijd staat ons a.s. zaterdag alweer een volgende activiteit te wachten, namelijk de Tholencup voor C-junioren op het terrein van Tholense Boys.