Dames knokken zich naar punt!

Leider Sander Kot leverde weer een leuk verslag aan van de uitwedstrijd tegen VVC’68

Vandaag stond de return tegen de VVC ’68 dames op het programma in Halsteren en dat beloofde op voorhand al een hele uitdaging te worden aangezien we maar 12 dames hadden, met daarbij onze Milou die de nacht had gehad en dus niet helemaal fit was zeg maar. Al met al stond er gewoon weer een mooi team en hadden we een nieuwe ‘oude’ bekende erbij namelijk : Julia Tichem en zij wilde toch weer wel gaan voetballen (ja ze was nog lid ook dus dat kon direct) ! Super Julia en wat heb je het (net als iedereen bij de weg) keurig gedaan ! Bianca inmiddels vertrouwd in de goal, Lientje rechtsback en Tessa linksback. Peet als de voorstopster en Marloes als laatste vrouw. Suus en Milou op het midden, Patty op rechtshalf en Joëlle op linkshalf. Voorin mochten Emma (voor het eerst in de basis !) en Anne de doelpunten gaan maken.
Waar vooraf op gerekend was kwam ook weer uit, een zeer fysiek en op kracht spelend VVC tegen het toch wat fijne voetbal van ons en echt grote kansen kregen ze niet, maar VVC was wel de bovenliggende partij en met lange ballen van achteruit werd steeds hun grote spits gezocht waarbij ze liet zien ook goed haar handen en ellebogen te kunnen gebruiken en Peet had het lastig tegen haar, maar deed het keurig ! Al snel in de 1ste helft ging Milou zitten en kon ze helaas niet verder door een knieblessure en zo waren we al snel door die ene wissel heen en moesten we ons aan gaan passen en ook toen ook Suus last kreeg van haar hamstrings werd het nog moeilijker voor ons om tot goed voetbal te komen. Helaas viel uit een van die lange ballen toch de bal een keer goed en zo stond VVC  (toch wel verdiend) met 1 – 0 voor en dat was toch weer een kleine tik voor ons. Met de inzet zat het zeker wel goed maar we misten gewoon wat sterke speelsters die voorin de bal vast konden houden en eens lekker konden pegelen op hun doel bv.

In de rust is er nog een dame aangesloten en dat was een aangename verfrissing en besloten werd dat we er gewoon vol voor zouden gaan en de middenas schoof door en zo zouden we 1 op 1 gaan spelen om zodoende bij hun druk te kunnen brengen en in ieder geval 1 goal te maken en dames wat pakten jullie dat enorm knap op ! Petje af hoor, echt waar !
We drukten VVC terug op eigen helft en ze kwamen er niet meer aan te pas, maar weer net die laatste bal kwam steeds net niet aan, totdat de bal van Marloes bij Petronella kwam en die had even tijd, keek goed en gaf een sublieme steekpas op Suus die al haar kracht in deze sprint gooide, plaatste zich slim voor haar tegenstandster en prikte de bal prachtig in de verre hoek en wat was het mooi om te zien hoe jullie dat uitbundig en met zijn allen vierden ! Na de goal kwam er wat twijfel en al hamerden we erop op zo door te gaan, de angst voor de tegengoal was er toch en zo deden we toch een stapje terug, maar VVC was al aardig leeg en ook onze tank was ver op, maar toch hadden we nog met enig geluk een driepunter kunnen halen maar dat zat er net niet meer in.
Werkelijk een prachtige en spannende wedstrijd gezien en we kunnen tevreden zijn met dit punt. Hopen dat de pijntjes en blessures meevallen en dan gaan we volgende week in Zevenbergen kijken of we 3 punten bij Seolto kunnen pakken !