Dames winnen derby

Zaterdag 22 april 2017 was het dan zover, 1 van de 2 belangrijkste wedstrijden van het seizoen : de return tegen de dames van WHS/Tholen.

We togen vol goede moed af richting Sint Annaland om een lekkere pot voetbal te gaan spelen, immers de eerste editie van deze wedstrijd op het veld van NOAD was beklonken met een dik verdiende 4 – 0 voor de geel/groen/oranje/zwarten (doelpunten van Anne, Roos 2 x en Marloes).

We tikken 11:30 aan en een beetje eigenaardige en bij sommige van ons bekende scheids stiefelt het veld op om deze wedstrijd te gaan fluiten.

Bianca vertrouwd in de goal, Nienke laatste vrouw, Marieke rechtsback, Tessa linksback en Milou als voorstopster maakt de ijzersterke verdediging compleet. Linkshalf Joelle, rechtshalf Patty en op het middenveld Marloes en Suus en voorin mochten Anne en Zhen hun kunsten vertonen. Een prachtig complete opstelling dus en dan hadden we ook nog eens een sterke bank met 4 dames erop (Emmelien, Sanne, Emma en Julia). Alles was voor ons aanwezig om deze wedstrijd te gaan pakken !

WHS/Tholen begon erg sterk en fel en probeerde ons af te bluffen wat ook wel eventjes lukte maar na een minuutje of 10 hadden we allemaal onze tegenstandster gevonden en begon het lekkerder te lopen en Marloes zorgde ervoor dat de angel uit de tegenstander gehaald werd door hun aanvoerder compleet uit te schakelen, klasse weer Marloes !

Langzaam werden we sterker en na een minuut of 25 kwam er een diepe bal waar Anne vol voor ging en met een verdediger bij haar en de keeper uit de goal schoot ze de bal op volle snelheid in, maar werd er helaas niet gescoord omdat de verdediger de bal uit de goal liep en er een corner van maakte…… zo dachten we, want waar niemand een handsbal zag (volgens mij) zag de scheids (die heeeeel veel dingen anders zag) wel eens handsbal en legde de bal op de stip…. mazzeltje voor ons, tenminste wanner Suus hem erin schoot natuurlijk. Bal op de stip, aanloop naar achteren, Leonie klaar het fototoestel en….. BAAATTTTSSSS strak in een hoek en keeper kansloos en 0 – 1 !

WHS/Tholen had het erg moeilijk en waar Marloes hun aanvoerder wel uitschakelde, lukte dat niet bij haar want Marloes was erg veel te vinden op de helft van de tegenstander en 10 minuten na de 1ste goal kreeg ze de bal rond de 16, moest even corrigeren, maar plaatste de bal, niet hard, maar wel zuiver in de hoek van de goal en hoppa : 0 – 2.

We zaten dus weer op rozen en tot de rust hielden we dit netjes vast.

Na de rust had de tegenstander tactisch wat veranderd en daar hadden we behoorlijk moeite mee en zo werden ze ook steeds sterker en Emmelien had het erg moeilijk tegen de rappe linksvoor van hun en na een minuut of 10 in de 2de helft een actie deze dame op de achterlijn, er komt een voorzet en voor de bal bij de goal is word er gefloten en vliegt de bal er via via in bij ons. Blijkbaar had dit wonder van de KNVB al voorzien dat deze bal erin ging want waar iedereen dacht dat hij floot voor buitenspel of een overtreding keurde hij deze goal gewoon goed ! Alom verbazing ook bij de tegenstander….. maar wel 1 – 2 en waar we eigenlijk complete controle hadden, werd het nu toch keihard werken, maar dat is ons wel toevertrouwd, dat kunnen we gewoon erg goed en ook de nieuwe dames Emma, Sanne en Julia vochten voor wat ze waard waren en langzaam ebde de krachten weg bij de tegenstander en voelden we dat we het over se streep gingen trekken… toen een naar moment voor 1 van de speelsters van WHS/Tholen : in een duel kwam ze slecht terecht en ging er iets niet goed en zat haar knieschijf op een heel andere plaats dan waar die zou moeten zitten, gelukkig was 1 van onze trouwe supporters, de vader van Marieke er en die ging, niet voor de 1ste keer dit seizoen kijken of hij wat kon betekenen aangezien hij arts is, maar uiteindelijk was het de scheids die zich belangrijker voelde en hem wegstuurde… erg jammer dit weer maar vrij tekenend voor deze persoon. Puntje bij paaltje werd er onderling beslist om de wedstrijd af te blazen en waar er een hard, euforisch gejuich klaar stond na het laatste fluitsignaal, was er nu meer gelatenheid over de manier hoe deze wedstrijd ten einde kwam. Natuurlijk waren we erg blij, maar zaten we ook bij dit meisje met onze gedachten en willen we haar erg veel beterschap wensen in haar herstel. Uiteindelijk is de ambulance gearriveerd en heeft het overgenomen.

Dames jullie hebben weer laten zien dat jullie hard EN samen kunnen werken, dat doet ons als coach alleen maar goed, hou dit vast voor de laatste 2 potjes en dan maken we er een mooi einde aan !