verslag eerste seizoenshelft JO15

Leider Jacob Bevelander leverde ons een leuk verslag aan van de JO15.

Noad ’67 JO15 – Seizoen 2017/2018

Na een mooi afgesloten eerste seizoen als team JO15 (voorheen C-junioren) begint afgelopen augustus de talenten groep van 15 spelers aan de trainingen voor een tweede jaar als JO15.
Allereerst spelen ze een trainingswedstrijd tegen WHS JO15, met daarin de vertrouwde gezichten, waar ze in voorafgaande seizoenen vaker tegen oefenden. Ook nu weer was WHS de overwinnaar met 2-4 eindstand maar er was wel veel positiefs te zien in die wedstrijd.

Een week later, op 2 september, begon een serie van drie bekerwedstrijden als voorbereiding op de nieuwe competitie. In deze 3 wedstrijden is geprobeerd om zoveel mogelijk spelers op zoveel mogelijk posities op het veld te laten spelen en te zien hoe dat zou uitpakken. Die wisselingen gingen niet altijd even gemakkelijk maar een ongeslagen status met daarbij 17 doelpunten voor en slechts 2 tegen in die bekerpoule zorgde er wel voor dat er een vervolg in de knock-out fase van de bekercompetitie volgde en natuurlijk veel vertrouwen voor de competitie.

De competitie (4e klasse)
Op 23 september ging dan de najaarscompetitie van start met voor ons een drieluik tegen ploegen uit Schouwen Duiveland: DZC’09, MZC’11 en Brouwershaven. De eerste opponent bleek echter veel sterker dan de teams uit de bekercompetitie en een groot aantal spelers was onder de indruk van de fysieke tegenstand. Mede hierdoor ging de winst met 3-1 naar DZC’09.
De thuiswedstrijd die volgde tegen MZC’11 uit Zierikzee werd wel met gemak gewonnen (7-1) en Brouwershaven werd in de thuiswedstrijd tot laat in de tweede helft op 1-0 gehouden maar de jongens van Schouwen Duiveland gingen toch nog met een 2-1 overwinning aan de haal.
In deze wedstrijd laten onze junioren bij vlagen erg aantrekkelijk voetbal zien en zoals gewoonlijk veel strijd.

Nadat ze in het vervolg van de Bekercompetitie worden uitgeschakeld na een teleurstellende wedstrijd bij Kruisland volgt er een schitterende reeks van wedstrijden in het vervolg van de gewone competitie.

De thuiswedstrijd tegen Kloetinge wordt gewonnen met 5-1 en geldt dan als de opmaat voor de meest geweldige wedstrijd die ze dit seizoen speelden, tegen WIK’57 uit Kerkwerve. Hierin toonden ze, vooral in de tweede helft, wervelend voetbal om je vingers bij af te likken en waarbij ze zelfs oprechte complimenten van de tegenpartij in ontvangst mochten nemen. Ze krikten het vertrouwen hier ook zeker mee op en als volgende wedstrijd stond die tegen de koploper SPS.
Ook deze geweldige wedstrijd werd met een overwinning (2-1) afgesloten, eveneens door een hele sterke tweede helft!

De volgende wedstrijd die volgt is de uitwedstrijd tegen Tholense Boys. Ze spelen in die wedstrijd een hele sterke eerste helft, waarbij een terechte 1-0 voorsprong wordt afgedwongen maar Tholense Boys bood in de tweede helft veel meer weerstand en weet door enkele fraaie goals een 3-1 overwinning in de wacht te slepen. Er resten nog twee wedstrijden, waarbij ze in Oosterland tegen Duiveland een keurige 6-1 overwinning noteren en de laatste wedstrijd tegen Roosendaal thuis kunnen ze geen vuist maken en wordt nog met 1-4 verloren.

De positie die ze innemen in de competitie zorgt ervoor dat ze in de voorjaarscompetitie opnieuw uitkomen in de 4e klasse.