Ter herinnering aan Kees Ligtendag, overleden 4 mei 2021

Op dinsdag 4 mei 2021 is in de loop van de middag op veel te jonge leeftijd Kees Ligtendag overleden. Hij is maar 49 jaar oud geworden.

Ruim 3 jaar geleden kreeg hij de diagnose: kanker in de slokdarm. Zoals zijn karakter was, heeft hij vanaf dat moment naar mogelijkheden gezocht om de kanker in zijn lichaam te overwinnen. Een tijd met heel veel ups en nog veel meer downs. Helaas, het heeft uiteindelijk niet mogen baten.

Op woensdag 7 april kreeg hij te horen dat er geen behandeling meer mogelijk was. Op donderdag 22 april mocht hij met zijn gezin en familie zijn 49e verjaardag nog vieren en nu amper 3 weken later is hij overleden.

Wat een schok voor iedereen, wat een enorm verlies voor zijn gezin, familie en vrienden! En wat een aderlating voor de vereniging.

Kees is meer dan 25 jaar lid van de vereniging geweest. In zijn rol als keeper heeft hij in alle seniorenteams van de vereniging gespeeld, van het 1e tot en met de veteranen. Daarnaast is hij ook vele jaren leider geweest! Eerst bij de jeugd, later bij de senioren. We zien het wekelijkse tafereel nog voor ons, hij zat altijd op een redelijk centrale plaats in de kantine. Papier en pen in de hand, biertje binnen handbereik. Napraten over de gespeelde wedstrijd, spelers regelen voor de volgende week.

Naast speler en leider is hij ook bestuurslid geweest. Technische zaken was zijn portefeuille. Met hart en ziel vulde hij die functie in. Ook een gedeelte van de functie van secretaris nam hij waar, hij zorgde voor de agenda en notulen van de vergaderingen.

De laatste tijd was hij ook veel bezig met de begeleiding van zoon Lars. Keeper is hij, net als pa Kees. Zelfde stijl, zelfde manier van coachen.

Naast al die functies herinneren we ook zijn toespraken. Soms zeer serieus, meestal hilarisch.

Gelukkig hebben we hem nog kunnen bedanken voor al zijn werkzaamheden voor de vereniging. Helaas hebben we hem vanwege alle omstandigheden niet het podium kunnen geven dat hij verdiende voor zijn afscheid.

Sinds de middag van 4 mei zwijgt de stem van Kees. Hij is helaas niet meer bij ons. Om bij de voetbal te blijven, het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Wij wensen zijn vrouw Corien, de kinderen Kim en Lars, zijn ouders, zijn broer, verdere familie en vrienden alle sterkte om dit zware verlies te dragen.

Koots Kees, rust in vrede!

12 Reacties

 1. Chris van 't Hof

  inderdaad een verschrikkelijk bericht. Ik heb hem nog gehad in het team toen ik trainer was bij NOAD daarna ook vaak gezien als hij bij WHS kwam spelen.
  altijd vriendelijk en in voor een grap.
  uiteraard de familie en ook zijn club NOAD gecondoleerd met dit verlies

 2. Janine Hage

  Heel erg geschrokken van dit bericht , gecondoleerd en veel sterkte voor Corien en de kinderen, alle familie en vrienden van Kees en Corien.

 3. Janine van Riet

  Ons innig deelnemen in dit grote verdriet, sterkte voor Corien de kinderen, zijn ouders, en alle vrienden.
  Zo oneerlijk

 4. Rein en Corrine Reijngoudt

  Rust zacht “Schrijvers” !!!
  Sterkte voor allen die hem lief
  Hadden😘

 5. Bram Kot

  Sander schreef in onze broers-app: “Jongens, Keesje Ligtendag is vandaag overleden”. Ik merkte dat ik moeite had te begrijpen wat hij schreef….Schrijvers overleden…wij hebben door de jaren heen spelers een koosnaampje gegeven en Keesje Ligtendag alias Schrijvers was er één van. Ik herinner mij hem als een geïnteresseerde vent, positief en gek van voetbal. Een man die niet voor een zesje ging, maar voor optimaal. Ondanks dat hij altijd een stevig postuur kende, herinner ik mij hem als een trainingsbeest! Een mooie kerel en zo leeft hij bij mij voort. Ik wens zijn vrouw en kinderen alle moed en vertrouwen naar de toekomst toe en sterkte in de komende periode van verwerking.

 6. Bram den Braber

  Veel te vroeg was de “wedstrijd” afgefloten voor Kees. Gecondoleerd met dit grote verlies, en heel veel sterkte voor de familie. Bram die Braber, Apeldoorn.

 7. Antoine Hage

  Gecondoleerd met dit enorme verlies en heel veel sterkte voor alle nabestaanden.

 8. Mariëlle van der Gouwe

  Prachtig geschreven.
  Zeker veel te jong.
  Heel veel sterkte voor iedereen die hem goed kende.