NOAD VR1 verdient punt tegen koploper

Vandaag komt koploper Zwaluwe bij ons op bezoek! Na het goede spel en de winst tegen Seolto is de vraag of we het goede spel ook tegen een sterke tegenstander kunnen laten zien.

Vandaag starten we met de volgende opstelling:

Doel: Lotte.

Verdediging: Julia, Marloes, Petronella en Tessa.

Middenveld: Iris, Milou, Roxanne en Joëlle.

Aanval: Anneleen en Roseline.

Reserves: Anneloes, Zarii, Bianca en Suzanne.

Afwezig: Esti, Lenny en Emmelien.

In het begin van de wedstrijd is het zichtbaar dat er toch wel spanning in de groep zit! Kunnen we echt zo goed voetballen en kunnen we dat ook tegen een hele sterke tegenstander?

Het 1e kwartier speelt Zwaluwe wat makkelijker en zijn ze ook wat gevaarlijker. Ze komen dan ook op voorsprong als Lotte een bal niet onder controle kan krijgen en de bal in het doel rolt (0-1).

Ook moeten we al heel vroeg wisselen als Iris een tik tegen haar kuit krijgt en geblesseerd raakt. Anneloes komt in haar plaats.

Gelukkig gaan we ook beter voetballen. We kunnen weer van achter naar voren opbouwen en gevaarlijk worden via Roseline en Anneleen.

Na 25 minuten verovert Anneloes de bal aan de rechterkant. Met de bal aan de voet steekt ze helemaal over naar de linksbuiten positie. Dan volgt een perfecte voorzet met links op Tessa die van haar plaats als linksback naar de spits gesprint is! Met een schitterende lob passeert ze de keepster en scoort de verdiende gelijkmaker (1-1). (Foto Iman Fase)

Na dit doelpunt wijzigen we ook de opstelling een beetje. Roseline gaat rechts op het middenveld spelen en Anneloes in de spits. Met goede combinaties worden we regelmatig gevaarlijk maar weten we niet te scoren.

Vlak voor rust komt Zarii in het veld voor Anneleen. Even later krijgt Roseline nog een enorme kans, maar ook zij mist helaas. We gaan met een gelijke stand rusten.

In de rust wordt er niet gewisseld.

In het begin van de 2e helft komen we niet direct in ons spel. We spelen slordig en worden daardoor teruggedrongen op onze eigen helft. Gelukkig geven we geen kansen weg.

Met een paar wissels proberen we het spel om te draaien. Bianca komt voor Joëlle in het veld en Suzanne neemt de plaats in van Petronella.

Als iedereen weer op de goede plaats staat, komt het goede voetbal weer terug. Regelmatig kunnen we Anneloes in stelling brengen, maar iedere keer zit er net een voetje tussen om goede kans te krijgen of kan ze de bal net niet goed genoeg afspelen.

Een kwartier voor tijd krijgen we een dreun te verwerken. Na een goede combinatie komt de spits van Zwaluwe alleen voor Lotte en ze schiet de bal laag in de hoek (1-2).

Maar we tonen als team heel veel karakter. We gaan met z'n allen op zoek naar de gelijkmaker.

En die komt er ook! Met nog ongeveer 5 minuten te spelen, verovert Suzanne de bal op het middenveld. Ze speelt zich goed vrij en van een meter of 30 schiet ze de bal over de keepster in het doel (2-2). Een schitterend doelpunt en een verdiende gelijkmaker.

Niet veel later komt Anneleen in botsing met een tegenstandster. Ze wordt hard in haar ribben geraakt en moet geblesseerd het veld verlaten met waarschijnlijk een gekneusde rib.

In de laatste minuten pakken we bijna nog de volle winst. Anneloes speelt zich aan de rechterkant vrij en haar schot/voorzet belandt boven op de lat.

Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde. We hebben een punt gepakt tegen de koploper, maar we hadden het meeste recht op de overwinning!