NOAD'67+ – FEYENOORD A1 OP 17 AUGUSTUS as

Feyenoord A1 komt voor de zesde keer in successie naar Sint Philipsland. Het team van trainer Roy Makaay zal op zaterdag 17 augustus as om 14:30 uur aantreden tegen de selectie van NOAD'67 die aangevuld wordt met spelers van alle Thoolse voetbalverenigingen, o.l.v. trainer Johan Sulkers op het sportpark aan de Zijpestraat.

Vele talenten en internationals te bewonderen.

Onthulling Thoolse respectregels

De Feyenoord Academy, de jeugdopleiding van Feyenoord, grossiert al jaren in allerlei prijzen. Zo is wel de belangrijkste die van beste jeugdopleiding van Nederland, de Rinus Michels Award, in de seizoenen 2009/2010, 2010/2011 en ook afgelopen seizoen 2012/2013.

In 2010 waren het Jordie Clasie en Stefan de Vrij die het publiek in vervoering brachten. Een jaar later lieten Anass Achabar, Tony Vilhena en Elvis Manu waarom Feyenoord de beste jeugdopleiding van Nederland heeft. In 2012 schitterden Jean Paul Boetius, net terug van een zware blessure, Joey Sleegers en Matthew Steenvoorden. Allemaal spelers die nu de overstap hebben gemaakt naar de succesvolle Feyenoord 1 hoofdmacht van Ronald Koeman en Jean Paul van Gastel.  

De selectie waarmee Feyenoord A1 op 17 augustus as naar Sint Philipsland reist, kent weer vele jeugdige talenten o.a: Bart Nieuwkoop (oud-speler van Tholense Boys en international van Nederland O17) maar ook de  internationals Oussama Idrissi en Rodney Lopes Cabral. Zo maar een greep uit de vele talenten die op 17 augustus weer te bewonderen zijn op de Zeeuwse bodem in Sint Philipsland.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen vertoefde Feyenoord A1 afgelopen week in Zweedse Kalmar waar onder ideale omstandigheden getraind en gespeeld werd tegen de Zweedse tegenstanders Kalmar FF en Helsingborg IF.

NOAD’67 zal haar selectie versterken met spelers van alle Thoolse zusterverenigingen om zodoende voldoende weerstand te kunnen bieden aan Feyenoord en er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Tholense Boys vaardigt Koen Nieuwkoop (broer van Feyenoordspeler Bart) en Werner Marsman af. WHS vult met Arvin de Witte en Kevin Schaegen de selectie van NOAD aan. Smerdiek staat Stefan Lindhout af. Ramon Voshol komt namens SPS naar Sint Philipsland. Stavenisse en Vosmeer vaardigen respectievelijk Marco Klippel en Joshua van Willigen af.

Voor de aftrap van de wedstrijd zal er op het complex van NOAD’67 door wethouder Kees van Dis van de Gemeente Tholen en de voorzitter van de Thoolse Voetbal Federatie Ad Hommel een bord worden onthuld met daarop door de Thoolse voetbalverenigingen en de Gemeente Tholen gezamenlijk opgestelde Respectregels op en rond de Thoolse voetbalvelden.

 

De entree voor de wedstrijd bedraagt € 3,- en hiervoor ontvangt men nog een drietal loten, waarmee men meedingt naar oa mooie Feyenoord prijzen.