Eindelijk……

De derde uitwedstrijd op een rij en tevens de laatste uitwedstrijd van dit seizoen voor het vierde. Met een mooie groep van 15 man naar de slimme en uitgekookte Smurdiekenaers, het zou een lastig potje worden was de algehele verwachting. Maar aan de andere kant zit er al weken een overwinninkje in het vat en die moest er toch een keer uitgehaald worden.

Smerdiek begon sterk en sneed de eerste tien minuten gemakkelijk door de verdediging van heen. Noad speelde iets te afwachtend en het middenveld was volledig voor de Smurdiekenaers. Vooral de de as met Jordy Hage, Remi Potappel, Gertjan van Ham en Richard van Baalen is een sterk punt bij het geroutineerde Smerdiek. Noad had zich versterkt met de opvallend fitte Ard Beurkens, die deze week al eerder schitterde bij de Noad veteranen en ook het motortje op het middenveld Maurice Kosten had zich even vrij kunnen maken om weer eens een lekker potje te kunnen voetballen.

Beetje leunend op de verdediging liet Noad Smerdiek komen, en met een vlijmscherpe counter werd het na 10 minuten spelen 0-1 door prachtig stiftje van Nick Steijn over de keeper. Nog voor Noad maar even had kunnen genieten van de voorsprong, was het alweer gelijk. Smerdiek gaf nog wat extra gas en met een beetje meer geluk was het op voorsprong gekomen maar er lag blijkbaar veel druk op de aanvallers want zij kregen de bal niet achter Robin van Westen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Robin één van zijn beste wedstrijden van het seizoen keepte deze middag ,een snoeihard afstandschot die hij uitstekend met de voet pakte en een kopbal van dichtbij werd op het allerlaatste moment gekeerd.

Opnieuw een razendsnelle counter van Noad met een zeer gedreven Beurkens die, onder toezicht van zijn zoon Aaron, medespits Nicky Steijn op machtige wijze in staat stelde zijn tweede van de middag te maken. Bij Smerdiek dachten ze aan buitenspel maar de vlagger vlagde niet en Cor Weeland, die aan zijn laatste potje bij Smerdiek bezig was, liet de protesten van Smerdiek voor wat ze waren. Zo kwam Noad dus weer op voorsprong. Geleidelijk aan leken de krachten wat weg te vloeien bij Smerdiek want de middenvelders hadden al veel meters gemaakt want door de snelle uitvallen van Noad moesten zij dus ook veel meters terug maken. Evert Jan en Erwin hadden een lastige middag met snelle buitenspelers die ook vaak naar binnentrokken. Uit een goeie dieptepass van Smerdiek waarbij de spits de bal goed met zijn buik meenam stonden twee aanvallers ineens samen voor Robin van Westen en scoorden de 2-2. Vlak daarna een geweldige volley van Gertjan van Ham maar zijn schot ging voorlangs.

Bij Noad baalden ze omdat ze de zuurverdiende voorsprong iedere keer snel kwijtraakten. Maar er vielen steeds meer gaatjes en de keeper van Smerdiek wist met een paar uitstekende reddingen zijn ploeg in de race te houden. Maurice Kosten werd een paar keer flink aangepakt op het middenveld maar hij incasseerde, als volwaardige profvoetballer, de harde tackles. Tien minuten voor rust was daar ineens, als een duveltje uit een doosje werd de razendsnelle Beurkens weggestuurd door Ben Verwijs, Beurkens, die zijn verdedigers te snel af was, sprintte richting de goal en schoof de bal bekeken, met het linkerpootje de bal langs de keeper, 2-3.

Vlak voor rust leek Noad nog een keer te gaan scoren toen Maurice Kosten sterk over de linkerkant doorging, voorzette op de volledig vrijstaande Nick Steijn die met een hakballetje probeerde……maar dat was toch een beetje verkeerde arrogantie en erg zonde van de grote kans want Nelletje stond achter hem om de bal binnen te schuiven. Noad met voorsprong de rust in.

De tweede helft liet Noad het spel aan Smerdiek en wachtte geduldig af tot er een verkeerde pass werd gegeven. Alle zeilen moesten worden bijgezet om Smerdiek van scoren af te houden. Maar het lukte Noad, iedereen werkte keihard en het leek er op dat er niet meer gescoord ging worden. Steedse meer mensen schoven door waarbij vooral de gevaarlijke Remi Potappel en Jordy Hage moesten worden opgevangen.

Richard Ligtendag en Arthur op de backs deden het zeer verdienstelijk en vooral Arthur ving met het sterke lichaam (militair hè) de buitenspelers zo goed op dat Ben Verwijs bijna niet terug hoefde te verdedigen. En als het dan eens nodig was dan deed Ben er alles aan om zich van zijn goede kant te laten zien. Toch was het de rechtshalf van Smerdiek die een mogelijkheid kreeg de bal voor te zetten. Marc Noorthoek timede goed en kopte de voorzet goed weg. Erwin ging achter de bal aan en wilde Richard Ligtendag wegsturen aan de rechterkant. Maar ineens ging het fluitje van de scheidsrechter. Iedereen keek verbaasd, ook de Smerdiekenaars vroegen zich af wat er gebeurde. “Ja ja met twee handen duwde jij een tegenstander weg” gaf scheidsrechter Weeland aan Corné Faasse door. Een penalty dus……..3-3 en nog een stief kwartiertje voor de boeg……

Een lichte overtreding van Richard Ligtendag werd direct met geel bestraft zodat de slotfase 10 minuten lang ook nog eens met 10 man gespeeld moest worden. Noad kraakte want dit was toch wel even een forse tegenslag, maar Noad vier deed haar naam eer aan en gaf niet op. Noad kreeg een vrije trap rond de middenlijn. Erwin trapte de bal richting de punt van het zestienmetergebied en twee verdedigers van Smerdiek sprongen tegen elkaar. Steijntje pikte op en speelde de bal richting de opgestoomde Ben Verwijs, voorzet strak voor de goal, de verdedigers van Smerdiek wisten er geen raad mee en werkten de bal achter hun eigen doelman en opnieuw kwam Noad dus op voorsprong. Smerdiek trapte af en tikte de bal twee keer naar elkaar toen Jordy Hage de bal nog maar eens fraai achter de verdediging van Noad legde. Ard Beurkens die even een paar linies was gezakt raakte de bal op het beetje kalende achterhoofd waardoor de bal doorketste en toen was er, ook voor Robin van Westen, geen houden meer aan, 4-4. Nog 4 minuten gaf de afscheidnemende Cor Weeland aan.

Noad werd achteruit gedrukt en Ben Verwijs die zijn verdedigende taak zeer goed op pakte haalde bal zo’n beetje op de achterlijn op. Met een rush, zoals Gareth Bale Marc Bartra te kijk zette, sprintte hij over de linkerkant iedereen eruit, gaf de bal ook nog eens op perfecte “over de hele” richting Richard Ligtendag. Ligtendag controleerde de bal uitstekend en schoof de bal in de loop mee bij leider, aanvoerder en nu ook matchwinner Marc Noorthoek die de keeper keurig het nakijken gaf en de 4-5 op het bord toverde. Nog twee minuten en yessss het lukte, wat er al weken aan zat te komen, eindelijk weer een overwinning voor Noad 4. Het was af en toe een pittig potje geweest, maar na de wedstrijd gingen de spelers gebroederlijk met elkaar van het veld en werd Cor Weeland nog even bedankt voor de uitstekende laatste wedstrijd. Nu nog een laatste potje tegen het sterke SPS 3 dat bij winst op Noad, kampioen zal worden.