Gerard Noorthoek Cup voor NOAD 67

De Gerard Noorthoek Cup is dit seizoen gewonnen door NOAD’67. De officiële seizoen afsluiting werd pinkster zaterdag gespeeld onder tropische omstandigheden. Het uit Nottigham afkomstige Lovell FC werd na het nemen van de zevende strafschop verliezer van de editie 2014.

De seizoen afsluiting is de strijd om de Gerard Noorthoek Cup op het sportpark aan Zijpestraat in Sint Philipsland. De Gerard Noorthoek Cup is vernoemd naar “de clubicoon van NOAD’67”. Als bedankje aan de man die NOAD’67 belichaamt, werd vorig jaar de eerste editie van de Gerard Noorthoek Cup gehouden.

Tegenstander voor deze Cup 2014 was het uit Nottingham afkomstige Lovell FC dat uitkomt in de  Long Eaton Sunday League  Division One. De selectie van Lovell was in de nacht van vrijdag op zaterdag met de boot overgevaren en bivakkeerde in Brussel tijdens de Pinksterdagen. De tropische temperaturen van ongeveer 30 graden, zouden haar tol gaan eisen. Met scheidsrechter Adrie Schot was afgesproken om halverwege de twee helften nog een drink pauze in te gelasten om de spelers de mogelijkheid te geven de broodnodige water hoeveelheid op peil te houden in het lichaam.

NOAD’67 en Lovell FC maakten er een mooie partij voetbal van. Kansen waren er over en weer, maar NOAD pakte halverwege de eerste helft de verdiende voorsprong. Lovell gaf extra gas en wilde niet zonder de beker terugkeren naar Engeland. Maar hoe meer de  wedstrijd vorderde hoe meer de energie uit de benen van de 22 spelers vloeide. Het was 5 minuten voor tijd de Lovell spits die een klein kansje niet onbenut liet en de 1-1 aantekende en daarmee ook de eindstand bepaalde. Gezien de tropische temperaturen was voor de wedstrijd afgesproken om geen verlenging te spelen, mocht de eindstand gelijk blijven.

De Gerard Noorthoek Cup moet een winnaar opleveren en werd dus direct overgegaan op strafschoppen. Zowel NOAD als Lovell FC lieten zich van hun beste kant zien. Na vijf benutte strafschoppen, werd overgegaan op de afvalrace van elk één strafschop. Het was de captain van Lovell FC die onfortuinlijk was en de bal via de paal het veld weer zag inspringen. NOAD pakte de Cup!

Bij de uitreiking van de Cup, door niemand minder dan” mister NOAD’67” Gerard Noorthoek” werd door NOAD symbolisch de Cup overhandigd aan Lovell FC om volgend jaar op Engelse bodem een revanche partij te spelen tussen beide teams. Lovell nam die uitdaging graag aan en de Gerard Noorthoek Cup 2015 op Engelse bodem stond vast.

Een tropische editie waarbij NOAD en Lovell FC deze traditional in 2015 zullen spelen in Nottingham.