NOAD C ontspant in winterstop.

Al bijna een maand geen voetbalwedstrijd meer voor Noad C, daarom maar wat tijd vrijmaken voor ontspanning.

Vandaag stond op jaarlijkse teamuitje op het programma. Met z’n allen gingen we naar Nieuw-Vossemeer om bij de Bowlinghut “De Praeter” gezellig te bowlen en aansluitend te lunchen.

Om 11.00 uur konden we eerst een uurtje onze bowling-skills tonen. Verdeeld over 3 banen ging het er fanatiek en spannend aan toe. Regelmatig zagen we het befaamde ‘Ronaldo-juichje’ voorbij komen als er weer een mooie bal was gegooid. Na ontelbare ‘spares’, ‘strikes’ en even zo vele missers, was na de eerste ronde Floris op baan 2 de beste. Leo was op baan 3 ongenaakbaar en Hans was op baan 1 niet bij te houden. Hans had tevens het hoogste aantal punten van iedereen. Niet voor niets was hij vooraf als ‘de beste bowler van West-Europa en omstreken’ geïntroduceerd!

Na dit uurtje bowlen konden we aanschuiven aan de mooi opgedekte eettafels. Niet veel werd de groentesoep uitgedeeld en kon de lunch beginnen. Heerlijke broodjes, met verschillende soorten beleg, hartig en zoet, werden smakelijk verorberd. Ook de kroketten vonden hun weg naar de hongerige pubermagen.

Tussen de gangen door toonde Leo nog wat foto’s van verschillende voetbalstadions uit heel Europa, die hij met zijn drone had gemaakt. De spelers kregen steeds een stukje meer van de foto te zien en het raden kon beginnen. Sommige stadions waren heel erg herkenbaar en waren dan ook snel geraden.

Daarna werden logo’s van verschillende Nederlandse en Europese clubs getoond. Ook hier zaten makkelijke en moeilijke tussen, al was heel duidelijk merkbaar dat het spel “FIFA 2016” door veel jongens wordt gespeeld, want soms was nog maar een millimeter van het logo zichtbaar en werd het al geraden. Vooral Abdi liet zien dat hij heel veel kennis heeft van de verschillende stadions en logo’s, of… zou hij gewoon zo ontiegelijk veel zitten gamen??

Na dit gezellig samenzijn werd de thuisreis weer aangevangen en kon iedereen met een volgegeten buikje genieten van de rest van de zaterdag.

Na de Kerstdagen staat ons nog het traditionele Kerst-zaalvoetbaltoenooi te wachten in ‘De Meulvliet’ in Tholen. Dit is op dinsdag 29 december a.s.