Prima start NOAD C1 in voorjaarsreeks.

HSC ’28 C – NOAD C 1-2 (competitiewedstrijd, 23 januari 2016)

‘Noad C trekt aan het langste eind’

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de voorjaarsreeks van seizoen 2015-2016 op het programma. Een uitwedstrijd tegen HSC ’28 uit Heerle. In alle vroegte reisden we af naar het sportpark “Harella”, de thuisbasis van de plaatselijke HSC ’28.

Daar aangekomen bleek de grasmat weinig tot niets te hebben geleden van de vorst en regenval in de afgelopen week. Het gras was mooi groen, al was het bedekt met een flinke laag water vanwege de ochtenddauw en de mist, maar al snel liet de zon zijn stralen zien en was het aangenaam vertoeven.

Voor de wedstrijd speelden zich de standaard plichtplegingen af. Denk onder andere aan het invullen van het digitale wedstrijdformulier en de controle van de spelerspassen door de scheidsrechter. Deze meneer nam zijn taak wel heel erg letterlijk en controleerde tot 3 keer toe alle passen en zelfs op het veld moest elke speler zich bij het afroepen van zijn naam melden bij de leidsman. Maar daarmee was de ‘controle’ nog niet voorbij, nee, de beste man moest ook nog eens alle rugnummers van de spelers noteren. Zou deze meneer soms bij de belastingdienst werken? Hoe dan ook, twaalf minuten later dan gepland kon dan eindelijk de wedstrijd beginnen.

In het begin van de eerste helft tastten beide ploegen elkaar af. Er was geen direct gevaar van de voorwaartse spelers te zien en de strijd speelde zich vooral af in de middenlinie. HSC plaatste daarna een eerste plaagstootje, maar onze keeper Arjen stond op zijn post en keerde de bal vakkundig.

Na een kwartier nam HSC de overhand en drukte Noad achteruit. Flip had het als laatste man heel erg druk, maar wist met goed ingrijpen telkens te voorkomen dat HSC in de buurt van de Noad-goal kwam. Ook Maurice had het druk aan de rechterkant. Hij liet zien weer helemaal terug te zijn na de ziekte van Pfeiffer. Voorstopper Jaco en linksback Dyon speelden ook ijzersterk en schakelden hun tegenstanders telkenmale goed uit.

Door het goede verdedigen kreeg Noad meer vat op het spel en ook de middenvelders Mark en Wessel lieten zich wat meer zien. Zij bezorgden de ballen op maat bij de buitenspelers Thies en Lennart. Na een mooie pass van Wessel kon Thies opstomen naar de HSC-goal. Hij kreeg een uitgelezen mogelijkheid om Noad op voorsprong te zetten, maar zijn mooie schot ging helaas net over de goal.

Meer en meer kwam Noad naar voren en werden ook de voorwaartse speler Floris en Benjamin in het spel betrokken. In de 30e minuut leverde dit de voorsprong op die Noad, gezien het spelbeeld van dat moment ook verdiende. Een mooie pass van Mark en Benjamin kon ervandoor. Hij kapte zijn tegenstander uit en kan alleen op de keeper af. Waar alle toeschouwers een lobje verwachtten, omspeelde Benjamin de keeper en schoof hij de bal in het lege doel: 0-1.

Voor de rust werd er niet meer gescoord, alhoewel Benjamin heel dicht bij zijn 2e goal was, na goed voorbereidend van Floris. Zijn inzet ging helaas net over, waardoor Noad met een 0-1 voorsprong even kon uitrusten. De spelers werden geprezen om het goede spel en op het hart gedrukt om zich niet te ver achteruit te laten drukken en HSC vroegtijdig uit het spel te halen en hen zo niet in het ritme te laten komen. Met die boodschap werden de spelers voor de tweede helft in het veld gestuurd.

HSC wilde snel de gelijkmaker forceren en speelde gedreven op de aanval, maar dit keer was onze nieuwe laatste man Abdi de man die achterin de scepter zwaaide en op het juiste moment op de juiste plaats stond. Hij stuurde de overige verdedigers aan zette iedereen op zijn positie neer. HSC kwam er gewoon niet doorheen.

Na een kwartier kreeg HSC de gelijkmaker in de schoot geworpen. Onze keeper Arjen nam een achterbal en schoot grandioos in de grond. De bal belandde pardoes in de voeten van een HSC-speler. Die zag een medespeler helemaal vrijstaan en bezorgde de bal bij hem. Arjen probeerde nog met een uiterste krachtsinspanning om de bal tegen te houden, maar helaas, de gelijkmaker was een feit.

Een domper voor de Noad-mannen! Maar niet getreurd, een puntje zou ook leuk zijn. Noad ging echter niet bij de pakken neer zitten en pakte gewoon de draad weer op. Wessel zweepte zijn medespelers op en Noad drukte HSC helemaal terug. HSC kon alleen nog maar verdedigen.

De verdiende tweede treffer kwam er aan, dat was aan alles te voelen. Maar hij moest er wel nog even ingeschoten worden. De tijd begin te dringen, want we gingen al richting de laatste 5 minuten van de wedstrijd.

Evenals in de eerste helft was het wederom Benjamin die de ban brak. En wederom in de 30e minuut. De vreugde was groot toen hij na een mooie pass van Wessel naar rechts uitweek en de bal in de verre hoek langs de keeper knalde: 1-2 voor Noad en meer dan verdiend!

HSC probeerde het nog en kreeg zelfs in de blessuretijd nog een vrije trap op 17 meter van de goal. Die leverde niets op en de corner die daaruit kwam gelukkig ook niet. Noad kon uitverdedigen en Benjamin kon de wedstrijd helemaal in het slot gooien, maar de keeper van HSC redde bekwaam.

Toen eindelijk het bevrijdende eindsignaal van de scheidsrechter kwam was Noad euforisch en was de eerste overwinning een feit. De drie punten gingen mee naar Sint Philipsland.

Volgende week spelen we weer eens thuis, tegen een voor ons onbekende tegenstander Brouwershaven.