Klinkende overwinning NOAD C1

SKNWK C – NOAD C 0-8 (competitiewedstrijd, 9 april 2016)

Vandaag stond er weer eens een uitwedstrijd op het programma. We moesten het opnemen tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. Om 10.15 uur vertrokken we met een nagenoeg voltallige selectie naar sportpark Het Springer van de SportKombinatie NieuWerKerk, ofwel afgekort SKNWK. Alleen Bas ontbrak, omdat hij nog teveel last had van zijn botsing van vorige week.

Het was lekker zonnig, al was het in de wind nog behoorlijk frisjes, maar dat deerde de Noad-mannen niet en vol enthousiasme werd de warming-up gedaan. Mark had eerder deze week nog last van zijn lies, tijdens de warming-up was hier niets meer van te merken en kon hij gewoon in de basis-11 beginnen.

Noad liet er geen gras over groeien en liet vanaf de eerste minuut zien dat het het spel moest maken tegen de mindere tegenstander SKNWK. Na 4 minuten was het dan ook al raak. Flip beoordeelde een verre trap van Arjen beter dan de SKNWK-verdediger en kon alleen op de keeper af. Flip liet zich deze buitenkans niet meer ontnemen en schoof de 0-1 onhoudbaar tegen de touwen.

Na deze snelle openingstreffer nam Noad wat gas terug. Dit ging niet ten koste van het balbezit, want daarin was Noad heer en meester. De bal ging goed rond en ook aan de opbouw van achteruit werd duidelijk veel aandacht besteed. De SKNWK-verdedigers moesten overuren draaien. Maar zodra Noad balverlies leed werd er direct weer druk gezet en was de bal snel weer terug in bezit.

Het duurde nog tot de 22e minuut toen Noad het veldoverwicht vertaalde in een grotere voorsprong. SKNKW was in de aanval geweest, maar was de bal kwijt geraakt. Direct werd Flip de diepte in gestuurd, die op bijna dezelfde wijze als bij de eerste goal richting de goal kon opstomen. Dit keer kwam hij iets meer rechts van de goal en werd zijn schot gepareerd door de keeper. De keeper had de bal echter niet klemvast en Floris was er toen als de kippen bij om de 0-2 binnen te tikken.

Noad wisselde daarna 3 spelers. Door deze 3 verse krachten kwam er weer nieuwe energie binnen de lijnen. SKNWK kwam er niet meer uit en ging steeds verder achteruit voetballen. Hierdoor liep Noad tegen een muur van blauwzwarte spelers en was het moeilijk daar doorheen te breken.

Toch werd in de eerste helft nog tweemaal het net gevonden. In de 30e minuut zag Mark dat Benjamin helemaal vrij stond. De pass van Mark werd door Benjamin onder controle gebracht en in de verre hoek van het doel geschoten: 0-3. En één minuut voor de rust knalde Flip, na een mooi uitgespeelde aanval, de 0-4 binnen. Nadat Lennart de bal van SKNWK had afgepakt en bij Mark had bezorgd, werd de opkomende Thies gevonden. Die speelde de bal in op Benjamin. Benjamin zag Flip vrijstaan, die zoals gezegd, met een keiharde knal de keeper volledig kansloos liet.

In de rust was er door de leiders niets op het spel aan te merken. Helemaal niets? Nou, 1 klein dingetje dan, bij balverlies bleven we te lang hangen en zakten we niet op tijd terug. Als we dat puntje nog iets zouden verbeteren, is er geen vuiltje aan de lucht.

De rust had Noad goed gedaan, want aan het begin van de 2e helft denderde de Noad-trein door. Als een goederentrein met 11 op elkaar ingespeelde wagonnen was Noad heer en meester, vooral in de eerste 10 minuten na de rust. Het liet SKNWK alle hoeken van het veld zien. Was er balverlies, dan werd direct doorgejaagd en was de bal binnen enkele seconden weer terug veroverd.

In de 3e minuut al werd de voorsprong uitgebouwd. Een corner van Flip werd door Wessel buiten bereik van de keeper in het doel gekopt. Aan Wessel was duidelijk te merken dat hij zijn 15e verjaardag tot in de kleine uurtjes had gevierd, want een aantal keren leek het of hij niet helemaal bij de les was. Maar deze keer stond hij precies op de goede plek en bracht hij de 0-5 op het scorebord.

In de 5e minuut viel de mooiste goal van de wedstrijd. Na een hoge pass van Julian vanaf de rechterkant van het veld, kon Benjamin de bal in het strafschopgebied van SKNWK aannemen en in één vloeiende beweging doorschieten naar de goal. De handen gingen op elkaar voor deze mooie 6e goal van Noad.

De Noad-vloedgolf was nog niet over, want in de 3e minuut werd de opzet voor de 7e goal gemaakt. Julian slalomde het zestienmetergebied in en werd opzettelijk ten val gebracht. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen aan Noad. De penalty werd door Wessel onberispelijk binnengeschoten zodat de stand inmiddels 0-7 was geworden.

Na deze goal werden weer 3 nieuwe Noad-spelers binnen de lijnen gebracht en nam Noad wat gas terug. Het veldspel werd er echter niet minder om. De Noad-spelers vonden elkaar blindelings en de bal ging van voet tot voet. En als de bal al keer bij Arjen in de buurt kwam, dan werd niet de lange trap naar voren gekozen, maar dan werd de bal via de verdedigers weer naar voren opgebouwd. Het was een lust om naar de ploeg te kijken.

Werd er dan niet meer gescoord? Jazeker wel. Nog 1 doelpunt werd aan het totaal toegevoegd. Na een goede combinatie tussen Benjamin en Mark, kon Benjamin de bal met een mooi lobje over de uitgelopen SKNWK-keeper plaatsen. De 0-8 was een feit en dit was ook meteen de eindstand. Een klinkende overwinning voor de Noad-mannen, die nog steeds ongeslagen zijn en inmiddels op de 2e plek in de voorlopige tussenstand van de competitie staan.

Volgende week ontvangen wij SC Stavenisse op ons sportpark aan de Zijpestraat. Bij deze bent u uitgenodigd om ons aan te komen moedigen. We spelen om 12.15 uur.