NOAD 67 en Nieuw Borgvliet.

Juist bij de jeugd hebben we in de afgelopen decennia veel gespeeld tegen de jeugdteams van Nieuw Borgvliet. Veelvuldig hadden de jeugdsecretarissen van NOAD: Jan Zuidweg en van Borgvliet: Johan van Loon contact met elkaar. Vele wedstrijden werden gespeeld en het leuke is dat het meestal prima wedstrijden waren met veel inzet en een spannend verloop. Afgelopen zaterdag (02.04.16) speelden de C teams nog tegen elkaar en was het weer een dijk van een jeugdwedstrijd; zie het verslag hiervan op de NOAD 67 website.

In 1969 speelden de B teams van NOAD en Nw Borgvliet tegen elkaar. Vaak ging de verplaatsing in die tijd nog met het openbaar vervoer. Auto’s waren in die tijd zeker nog geen gemeen goed. Willem Kruf uit Bergen op Zoom die destijds speelde bij Nieuw Borgvliet tekende voor ons een relaas op van hoe dat ging om te kunnen spelen op het veld van NOAD in het “Bos van Klompe. Onderstaand verslag stuurde Willem Kruf naar Fons Vleghels de voorzitter van de Heemkundekring die de uitgaven van de Cronicke publiceren met de geschiedenis van NOAD in de Cronicke van maart 2016.  

Het verhaal van Willem Kruf:

Dan de voetbalvereniging NOAD. Daar heb ik een anekdotische herinnering aan. In 1968/9 speelde ik in de B-jeugd van de RKvv Nieuw Borgvliet, jou bekend als club.

Een van de tegenstanders was….. inderdaad de nieuwe club NOAD '67. De uitwedstrijd was op een warme zaterdag in mei. De vaste leider Chiel Verraes was verhinderd; Johan van Loon, de verse jeugdwedstrijdsecretaris, verving hem.

Wij op de fiets van Borgvliet naar het station in BoZ. Daar in de lijnbus naar veerpont Zijpe. De buschauffeur was zo vriendelijk in afwijking van de reguliere halte zo dicht mogelijk bij het veld te stoppen.

Zijn verdere woorden: Volg deze weg dan is het nog een kilometer of 4 tot 5 lopen. Gelukkig hadden de B-spelers van NOAD al brommers en 1 voor 1 verdwenen lopende spelers door een lift.

Johan kwam te voet aan bij het terrein bij de Zeedijk. Een veld inderdaad tussen de bomen. Een ingezaaid veld, maar ook een veld waarbij tijdens het bespelen nog duidelijk de geëgaliseerde ploegvoren konden worden gezien en in de kuiten konden worden gevoeld.