NOAD C1 verliest belangrijke wedstrijd.

Dosko C2 – NOAD C 3-1 (competitiewedstrijd, 23 april 2016)

‘Eerste verlies Noad C’

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Dosko uit Bergen op Zoom op het programma. Een tegenstander die ons drie maanden geleden uit het bekertoernooi had gewipt, de ultieme kans dus voor de Noad-mannen om revanche te nemen.

Na alle administratieve plichtplegingen van de jonge scheidsrechter in opleiding (alle spelers en alle spelerspassen van beide ploegen werden minutieus gecontroleerd in de middencirkel) kon om 10.30 uur de aftrap worden genomen, onder zeer wisselvallige weersomstandigheden. Zonnig, winderig (erg koud) en regen en hagel teisterden het kunstgrasveld op het sportpark Meilust in Bergen op Zoom.

Noad had vorige week niet gevoetbald, alleen getraind. De wedstrijd tegen Stavenisse was niet doorgegaan en ook de doordeweekse inhaalplanning ging niet door. Daarnaast was een aantal spelers met school een hele week in het buitenland geweest en drie spelers (Abdi, Benjamin en Floris) waren afwezig. De spoeling was dus dun, maar gelukkig werd Jasper van de D bereid gevonden om de gelederen te versterken (bedankt daarvoor Jasper en leiding van de D!).

Noad won de toss en koos ervoor eerst tegen de wind in te spelen. Dosko had daardoor de aftrap en liet vanaf het begin zien het Noad zo moeilijk mogelijk te maken. De eerste speldenprikjes werden dan ook door Dosko uitgedeeld. Het was dat het vizier van de Dosko-voorwaartsen nog niet op scherp stond, want heel dichtbij het doel van Arjen kwam Dosko niet echt.

Noad liet zich achteruit drukken en daardoor bleef het voor Dosko mogelijk om de bal op de Noad-helft in bezit te houden, In de 15e minuut kwam de verwachte eerste tegengoal van Dosko. Uit een aardig opgezette aanval veranderde de Dosko-spits de bal precies genoeg van richting om hem langs Arjen in de verre hoek te doen belanden. 1-0 voor Dosko, maar nog niets aan de hand. De kansen voor Noad zouden nog wel komen, dat wisten we zeker.

In de fase na het doelpunt probeerde Dosko door te drukken, maar dat leverde juist het tegenovergestelde op, want Noad kreeg nu wat kleine kansjes. Julian kon een keer de trekker overhalen, maar trof de Dosko-keeper op zijn weg. En een paar corners van Maurice leverden aardig wat gevaar op voor de Dosko-goal.

Helaas maakte Dosko op een heel erg slecht moment voor Noad, tegen de verhouding in, de tweede goal van de wedstrijd. Eén minuut voor rust werd de score verdubbeld en gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

In de rust werden de spelers gewezen op de mindere punten van Dosko. Alleen met voldoende inzet en gedrevenheid kon Dosko aan banden worden gelegd, maar dan moest wel iedereen zijn beste beentje voorzetten.

Noad startte furieus aan de tweede helft. Onder leiding van Lennart, die een ware plaag was voor zijn directe tegenstander, werden de Noad-mannen opgedweept tot het forceren van de aansluitingstreffer. In de 4e minnuut na rust mocht Flip aanleggen voor een vrije schop op 30 meter van de goal. Gedragen door de wind krulde hij de bal boven de keeper op de deklat van de goal en in de rebound leek Sil de bal alsnog binnen te koppen, maar helaas kon de bal nog net van de doellijn worden weggehaald.

Drie minuten later drong Bas aan de rechterkant het strafschopgebied van Dosko binnen. Hij werd na een mooie passeerbeweging onderuit geschoffeld, wat Noad een verdiende penalty opleverde. Wessel nestelde zich achter de bal en schoot hem snoeihard in de linkerhoek. Helaas voor Noad koos de Dosko-keeper precies die hoek en wist hij de bal uit het doel te ronselen. De verdiende aansluitingstreffer bleef nog uit.

Noad liet de teugels daarna even vieren en daardoor kon Dosko weer wat omhoog krabbelen. In de fase die daarna volgde golfde het spel heen en weer. Dosko probeerde vooral over de voor hun rechterkant op te bouwen, maar kwam daarbij heel vaak Jasper tegen die in de tweede helft linksback was gaan spelen. Er was geen enkele tegenstander die Jasper vandaag voorbij kwam. Top Jasper, als jongste speler van het gehele veld!

Noad probeerde en probeerde, maar kwam niet meer zo dichtbij de goal als in de eerste 10 minuten van de 2e helft. En dan zul je net zien, dat een onzorgvuldige bal in onze verdediging genadeloos wordt afgestraft door de Dosko-spits. Het was na 30 minuten in de 2e helft 3-0 en de wedstrijd zat op slot.

Toch werd Noad nog beloond voor de inzet en strijd. Na een mooie steekpass van Maurice was het Flip die het eerst bij de bal was en de 3-1 tegen de touwen knalde.

Noad had veel meer verdiend in deze wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander, maar evenals in de bekerwedstrijd in januari van dit jaar, trok Noad toch aan het kortste einde en ging Dosko er met de winst vandoor.

Door het verlies tegen Dosko neemt de kans op een kampioenschap voor Noad zienderogen af. In punten kunnen we nog wel op gelijke hoogte komen, maar qua doelsaldo liggen we ver achter. De komende 3 wedstrijden zullen voor Noad heel belangrijk worden. We zullen zien wat deze wedstrijden ons gaan brengen.

Volgende week staat in ieder geval de uitwedstrijd tegen SPS op de planning. Wederom een belangrijke wedstrijd voor de Noad-mannen.