Verslag Waarde VR1 – Noad’67/Vosmeer VR1

Na het binnengeknokte gelijkspel tegen MZC en een week van 2 trainingen wachtte ons wederom op voorhand een zware tegenstander en wel de Waarde dames uit…. jawel : Waarde ! Vooraf hadden zij 10 uit 5 en wij 11 uit 5 dus het was een heuse topper te noemen, de nummer 2 tegen de nummer 4 en bij winst zouden we ons nog steviger in de top 3 nestelen maarrrr…..

Werk, blessureleed en andere bezigheden stonden bij ons in de weg om met een vaste basisopstelling te beginnen (what’s new?) Lotte in goal, Nienke als laatste vrouw met Marieke als gelegenheidsvoorstopster (goeie voor scrabble) en Tessa en Emmelien op links en rechts in de verdediging. Joëlle linkshalf, Iris op rechtshalf en centraal op het middenveld speelden Zhen en Suus. Voorin moesten Anneleen en Rosaline hun kwaliteiten laten gelden. Tiny, Bea (terug van vakantie), Patty ( licht geblesseerd) en Stefanie stonden reserve! Wie was die laatste zult u zeggen? Wel onze Stefanie heeft te horen gekregen dat er niets ernstigs te zien is op de scan en dat ze eigenlijk gewoon weer mee mag gaan doen en dat is natuurlijk geweldig! Wel met haar afgesproken dat ze alleen in het veld zou komen als dat ook echt nodig was en daar was ze het ook wel mee eens… of misschien ook niet.. Wat belangrijk is, is dat de blessures afnemen en we ook in de breedte completer worden dus dat is super! Wederom een nieuwe aangepaste opstelling helaas, maar gelukkig kunnen we onszelf aanpassen zo bleek! Vooraf had ik zelf aangegeven dat we waarschijnlijk een fysiek voetballende ploeg zouden ontmoeten op het zonnige Waarde, maar uiteindelijk waren wij het die op de juiste manier uitdeelden! We begonnen toch wat onwennig, tuurlijk kennen we elkaar inmiddels redelijk, maar toch hier en daar weer andere voetbalsters dus even wennen. Dat even was ook echt maar even en we lieten eigenlijk van begin af aan zien dat wij 3 punten mee naar flipland/vosmeer gingen nemen. Waarde voetbalde heel beperkt en gokte eigenlijk alleen maar op de snelheid van een van hun spitsen, maar Tessa, Lien en Murrie deden hun taak en daar waar nodig greep Nienke keurig in. We creëerden toch wel wat kansjes maar helaas nog geen doelpunten en uit een van de speldeprikken van Waarde onstond zowaar gevaar: een lange bal glipte door de verdediging en en de spits kon richting Lotte oprukken, maar met een prachtige sliding schakelde Nienke haar uit en was de kans weg! Toen was het Noad/Vosmeer time en van kleine kansen drukten we door naar grote kansen en maakte Zhen met een bekeken schot de zuurverdiende 0 – 1! Top voor ons maar ook voor haar natuurlijk, top weer Zhen, ook jij groeit met de week ! Suus strooide vanuit het middenveld met veel goede passjes maar de 2de erin knallen lukte oa Roos helaas niet, maar het was een kwestie van tijd zo leek. Toen een raar moment : in een fair duel bleef een van de speelsters van Waarde liggen, maar ja de scheids floot niet en Suus kwam in de positie om uit te halen en dat deed ze echt keurig! BOEM in de bovenhoek en 0 – 2! We zaten op rozen en Waarde was rijp voor de sloop maar toch knokten ze ook voor iedere meter en net voor de rust ontsnapte de spits en moest Nienke aan de noodrem trekken… geel en een vrije trap op een mooie plaats voor Waarde. Kunnen we verder kort over zijn: Lotte had de bal keurig en wij ontsnapten misschien toch wel lichtelijk aan een rode kaart voor Nienke, maar wij zullen het maar gewoon een professionele overtreding noemen dan. De rust benut voor wat tips and tricks waaraan goed gehoor werd gegeven! (Korte corners en breed voetballen) en na de rust is Waarde de eerste 30 minuten niet op onze helft geweest en creëerden we kans na kans! Met name onze speedy gonzalez (Anne) was een plaag voor de Waarde verdediging en uit de vele kansen en mooie aanvallen zorgden Roos en Tiny voor de 0 – 3 en 0 – 4 en was de wedstrijd beslist. Door wat foutjes aan onze kant kon Waarde nog wat druk geven en een strakke vrije trap werd door onze Lotte keurig verwerkt, maar dat was het ook wel voor hun.

Een dik en dikverdiende overwinning dames en zowel Japio als ik hebben enorm genoten van de prachtige aanvallen en het feit dat we elkaar een goal gunden! Ga zo door en kom lekker trainen want er zit nog veel meer in! Volgende week zullen we weer vol aan de bak moeten en gaan we er voor om Zwaluwe met 0 punten terug naar huis te laten gaan! Voor nu lekker genieten van plaats 2 op de ranglijst!