NOAD’67/Vosmeer bikkels houden stand in Wemeldinge

Zaterdag 25 maart stond de terugwedstrijd tegen de combinatie van Yerseke/Wemeldinge op het programma. Thuis was het een zware wedstrijd die we nipt wonnen met 1 – 0 en dus waren we gewaarschuwd, want ze zouden zeker revanche willen !

Schitterend weer, redelijk goed veld en 13 dames waren ons deel en nadat er uit de kantine nog iemand geplukt werd, hadden we uiteindelijk ook een scheids en begonnen we zo een 10 minuten later aan de wedstrijd. Wederom een andere opstelling door de vele afwezigen maar zeker geen slechte : Bianca in de goal, Marieke rechtsback, Peet voorstopster, Tessa linksback en Tiny laatste vrouw.

Rechtshalf begon Emmelien, Joëlle op linkshalf en op het midden speelden Milou en Suus. Voorin moesten Lenny en Patty voor goals gaan zorgen.

We begonnen eigenlijk erg goed en drukten onze tegenstander direct terug op eigen helft en waren de eerste 10 minuten heer en meester en scoorde Lenny netjes de 0 – 1 maar daarna begonnen we verkeerd te staan en lopen en daardoor kon onze tegenstander de druk op onze goal opvoeren waarbij onze Bianca toch een paar keer moest optreden en we speelden niet echt lekker. Ook Yerseke/Wemeldinge was zeker niet goed en kon verder weinig beginnen tegen een goed spelende verdediging en een minuutje of 5 voor de rust kon Lenny doorbreken en prikte ze de 0 – 2 erin en dat was toch even lekker !

In de rust kwamen onze nieuwe aanwinsten, Sanne en Emma, erin en was ook Anne aangekomen en kon Lenny weg om te gaan werken.

Yerseke/Wemeldinge begon furieus aan de 2de helft en ze kregen in de eerste 10 minuten na de rust zeker een handvol mooie kansen, maar of Bianca hield de bal tegen of ze schoten naast en dus bleef het 0 – 2. Wij zelf kwamen er ook een paar keer dreigend uit en wilden toch gewoon voor de 0 – 3 gaan zodat het beslist was, maar ook dat lukte niet. Na een voorzet stuiterde de bal op tegen de hand van Patty in onze 16 meter en gaf de scheids een pingel die onberispelijk ingeschoten werd. Yerseke/Wemeldinge rook hun kans en was wel dreigend, maar of de uitstekend spelende Tiny of onze zwarte panter, Bianca waren de sta in de weg en uit een paar mooie uitvallen hadden we misschien meer moeten halen maar het lukte gewoon net niet. Uit een afgeslagen corner kapte Suus zich knap vrij en gaf een loepzuivere voorzet op de zeer sterk spelende Patty maar helaas ging de kopbal naast.

De laatste minuten was het toch nog billen knijpen geblazen omdat ze alles in onze 16 pompte, maar Bianca wilde van geen wijken weten ! Dikke duim Bianca daarvoor, maar eigenlijk is die dikke duim voor iedereen, want 1 ding laten jullie wekelijks zien en dat is dat jullie blijven knokken en deze week hebben we gewoon verdient gewonnen ! Kijkend naar de volgende wedstrijd, zou daar ook zomaar winst gepakt kunnen worden als iedereen weer fit is en er vol voor gaat !

Deze wedstrijd zullen we op Vosmeer spelen en wel om 11 uur en dan zijn de Waarde dames onze tegenstander. Kom gezellig een kijkje nemen en moedig ons mooie damesteam aan, omdat ze dat gewoon verdienen !