Derde elftal wint laatste thuiswedstrijd

Zaterdag 29 april stond voor Noad’67 3 de laatste thuiswedstrijd van het succesvolle seizoen op het programma. Brouwershaven 1 was de tegenstander en tevens het slachtoffer van de KAMPIOENEN van deze 4e klasse.

Om half 3 floot een goed leidende scheidsrechter de wedstrijd in gang. Al snel bleek Noad de beter voetballende ploeg en kreeg het was kansen via spitsen Robin Kot en Harm Verwijs maar het vizier stond nog niet op scherp. Na een kwartier spelen ging Robin goed door in het strafschopgebied en kon eerder bij de bal dan de verdediger: 1-0. Noad kwam daarna 1 keer in gevaar doordat een van de spitsen van Brouw alleen op keeper Kees Ligtendag af kon gaan, maar deze redde fantastisch in een typisch 1op1 duel waar Kees (en ook andere Kees) dit seizoen al zo vaak de baas in is.  Enkele minuten later werd Noad een strafschop onthouden, maar weer een paar minuten later ging de bal toch op de stip door een smerige overtreding op Wiljan Lisseveld. Kees Ligtendag ging achter de bal staan en faalde niet: 2-0. Even later viel ook de 3-0 door Marco Reijngoudt, na een gave voorzet van Arjan Moerland. De laatste 5 minuten van de eerste helft verloor Noad wat scherpte en daardoor kon Brouwershaven terugkomen. Eerst na een vrije trap vanaf de zijkant, die werd door niemand weggewerkt en zo kon de 3-1 makkelijk worden binnengelopen. Een paar minuten later viel zelfs de 3-2 na een inzet in de korte hoek.

Na de rust pakte Noad het weer goed op. Aanvoerder Dennis Kot mocht zowaar in de spits en die schoot al snel de 4-2 binnen (of was het toch Marco Reijngoudt??). Broer Robin Kot legde vervolgens aan voor een doelpoging, maar zijn schot leek voorlangs te gaan. Maar daar stond de alleskunner van Brouw; ook eigen doelpunten maken is hem niet vreemd: 5-2, en bedankt! Robin mocht gelijk naar de kant en werd bedankt voor zijn goede spel deze middag. Noad wilde nog wat aan het doelsaldo werken en dit lukte aardig. Harm Verwijs scoorde de 6-2 en de 7-2. Eerst een bal vanaf links van Wiljan Lisseveld die via Dennis Kot bij de tweede paal kon worden ingeschoten. Vervolgens een mislukt schot van Dennis Kot die in de 5-meter omhoog ging en Harm er als de kippen bij was om binnen te koppen. Het slotakkoord was voor Dennis Kot die na een goede aktie van Arjan Moerland aan mocht leggen en zo de eindstand van 8-2 op het scorebord zette.

Volgende week is de laatste wedstrijd uit bij Bruse Boys en dan neemt Noad 3 afscheid van de vierde klasse met een kampioenschap! Proficiat mannen en success volgens seizoen in de 3e klasse.