Dames geven de kampioen flinke tegenstand

Sander Kot leverde weer een leuk verslag aan van de laatste wedstrijd van het seizoen van de dames!

Namens Noad’67 bedanken we coach Jaap en trainer Rein voor hun bewezen diensten de afgelopen jaren.
6 mei 2017, de laatste wedstrijd van het seizoen en dan ook nog tegen de trotse koploper en kampioen Prinsenland. Uit verdient met 6 – 2 verloren dus er wachtte een zware klus.

Ook was het toch wel een bijzondere wedstrijd want het was namelijk de laatste wedstrijd van coach Jaap van Oudenaarde, hij zal volgend seizoen geen trainer/coach meer zijn van de dames. Ook was het de laatste wedstrijd voor onze aanvoerdster Marloes Reijngoudt die zich gaat concentreren op andere belangrijke zaken ! Erg jammer natuurlijk, maar goed life is life zullen we maar denken.

Sander mocht de wedstrijd fluiten en Pieter had een contract aangeboden gekregen om 1 wedstrijd te vlaggen, waarvoor onze dank natuurlijk ! Zodoende kon Jaap dus ook echt zijn laatste wedstrijd volledig coachen ! De opstelling was er weer 1 uit de hoge hoed, maar met enige hulp kwamen we toch aan genoeg dames : Suus in de goal, Emmelien rechtsback, Marieke voorstopster, Tessa linksback en Marloes laatste vrouw. Linkshalf Sanne, rechtshalf Patty en op het midden stonden Petronella en Julia. Tiny en Anne waren het spitsenduo.

Vooraf hadden we de wetenschap dat Prinsenland op 96 goals stonden dus die wilden er zeker nog 4 inknallen om tot die 100 te komen en ze begonnen ook aardig fel en gretig, maar wij beten goed van ons af, maar toch konden we niet voorkomen dat we vrij snel op 0 – 1 stonden. Langzaam stond de organisatie en door een paar knappe reddingen van Suus bleef het zo en konden we wat kleine speldenprikjes uitdelen, maar echt gevaarlijk konden we niet worden. Prinsenland had het echt niet makkelijk en zaten flink op elkaar te zeuren, dus wij deden het zeker goed! Toch konden we niet voorkomen dat ze uitliepen naar een 0 – 3 ruststand wat ook zeker wel verdient was.

2de helft andere keepster erin en Suus gaan voetballen en allemaal een stap naar voren gezet en dat werkte (weer) goed, Prinsenland had het erg taai en achterin was alles voor Marloes, Emmelien en Tessa en we kregen zowaar een overwicht en Prinsenland begon ook wat overtredingen te maken waardoor we toch wat druk konden ontwikkelen, maar we misten net, zoals vaker dit jaar, een klein beetje geluk en de finishing touch. Ook de scheids deed het compleet verkeerd volgens de spitsen van de Dinteloorders, maar dat zijn we gewend inmiddels, feit was gewoon dat ze er niet aan te pas kwamen en dat hadden ze gewoonweg niet verwacht. Persoonlijk ben ik blij dat ze volgend jaar wat hoger gaan, zo gezellig waren ze niet…. Uiteindelijk kregen we nog de 0 – 4 om onze oren en hadden zij wat ze wilden en besloot de scheids af te fluiten voor het einde. Al met al gewoon weer keihard geknokt, maar afgetroeft op individuele fouten, want staan wij compleet zijn we gewoon een beter en vollediger team.

Dan nog een kleine terugblik op ons seizoen :
Ik denk dat we een leuk en mooi seizoen hebben gehad, we zijn geen enkele wedstrijd echt weggespeeld en er had zeker, wanneer we een wat vastere opstelling hadden gehad, nog meer in gezeten dan de 6de plaats, maar persoonlijk vind ik het een nette prestatie ! 7 x winst, 6 x gelijk en 7 x verlies. Wat verder wel opvalt is dat we teveel goals tegenkrijgen dus daar moeten we hard aan gaan werken en natuurlijk wat ook opviel was het feit dat we 2 x van Tholense Boys/WHS hebben gewonnen : 6 goals voor en maar 1 tegen in deze 2 potjes. Sfeer was goed, collectief was er steeds dus ik denk dat jullie samen een mooie prestatie hebben weggezet en een mooie basis hebben gelegd om volgend seizoen op door te varen !

Voor de meiden die stoppen alvast enorm bedankt voor dit seizoen, jullie zijn altijd welkom !