N.O.A.D.'67 Vrouwen veroveren titel !

Vandaag kan het gebeuren, de meiden kunnen kampioen worden als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen! Als we zelf winnen en Wolfaartsdijk verliest of speelt gelijk, dan kunnen we de vlag hijsen!

We beginnen met de volgende opstelling:

Het doel wordt verdedigd door Anneloes.

De verdediging bestaat uit Esti, Liliana, Lenny en Emmelien.

Op het middenveld spelen Julia, Marloes, Milou en Joëlle.

Het spitsenduo is Renate en Iris.

Op de bank nemen Suzanne, Chantal, Lotte,Robin en Roseline plaats.

Om verschillende redenen ontbreken: Sandra, Vera, Michelle en Bianca.

Wat is er aan de hand?
Dat vraagt iedereen zich af die de meiden in de 1e helft ziet voetballen! Zijn het de zenuwen? Zijn we teveel bezig met die andere wedstrijd? Denken we teveel aan de wedstrijd van volgende week?

Feit is wel dat we onszelf niet zijn. We zijn niet scherp genoeg, we verliezen heel veel duels en we voetballen niet, terwijl we dat heel goed kunnen!

Het gevolg is dat MZC lekker naar ons doel kan combineren! Doelpunten kunnen niet uitblijven! Al na 7 minuten ligt de bal achter Anneloes in het doel! De tegenstander krijgt de vrije doorgang en met een beetje geluk gaat de bal over Anneloes in het net!

We spelen dan wel slecht, maar we krijgen toch nog wel kansen! Helaas lukt het ons niet om die kansen te verzilveren.

Na een half uur krijgen we voor de 2e keer het deksel op onze neus! Weer verliezen we over het hele veld onze duels en voor de 2e keer verdwijnt de bal over Anneloes in het doel!

Met het inbrengen van Suzanne voor Joëlle en Roseline voor Iris proberen we de bakens te verzetten, maar tot de rust verandert er niks meer.

In de rust spettert het in de kleedkamer! Met een donderspeech probeert Jaap de meiden wakker te schudden! De meiden wordt duidelijk gemaakt dat ze kampioen kunnen worden omdat Wolfaartsdijk verloren heeft!

Er wordt ook nog een keer gewisseld. Esti is niet helemaal fit en Robin neemt haar plaats in de verdediging over.

Wat is er tijdens de rust gebeurd? Hebben de meiden iets anders gedronken dan thee? Dat zal één van de geheimen van de kleedkamer blijven!

Na de rust.
Na rust staat er een heel ander team in het veld! De tegenstander komt er niet meer aan te pas! We moeten even warmdraaien, maar daarna is er geen houden meer aan! Na ongeveer 10 minuten verovert Milou de bal op het middenveld. Ze speelt de bal goed door op Roos en uit haar voorzet scoort Renate de aansluitingstreffer!

We zijn nog geen 2 minuten verder als de bal teruggespeeld wordt op de keepster van MZC'11. Die weet zich geen raad met de bal en Roos wordt van alle kanten aangemoedigd om te kijken of er wat te halen valt! Roos wint het duel van de keepster en kan de bal zo in het lege doel lopen! We staan weer op gelijke hoogte!

We zijn nu helemaal los! Direct na de aftrap verovert Renate de bal en zij begin aan een slalom door de verdediging van de tegenstander! Voor het doel houdt ze het overzicht en legt de bal breed op Roos die de bal simpel met de binnenkant van de voet in het doel schiet! We staan met 3-2 voor!

Aangemoedigd door de coaches langs de kant, blijven we doorgaan! Weer 2 minuten later verovert Julia op de rechterkant de bal! Zij passt op Renate en die laat heel de verdediging haar hielen zien! Ook nu  behoudt ze het overzicht en legt de bal op Roos die een zuivere hattrick maakt! Wie had dat gedacht? We staan al met 4-2 voor!

Het blijft even een paar minuten rustig, maar eigenlijk heeft Renate nog wel een doelpuntje verdiend! En die komt er ook! Op het middenveld verovert Marloes de bal en ze speelt gelijk Renate aan! Die schiet de bal heel simpel in de hoek en binnen 11 minuten scoren we voor de 5e keer!

Na dit doelpunt is de wedstrijd gespeeld! Lotte maakt als veldspeler haar rentree na haar operatie op de plaats van zus Julia en ook Iris komt nog terug in het veld. Ze vervangt Lenny die heel veel karakter heeft getoond door met een gekneusde teen te spelen!

Net als in de 1e helft fluit de scheidsrechter ruim voor tijd af en kan het feest beginnen! Uitgelaten vieren de meiden feest! Wat er al weken aan zat te komen, is gebeurd! WE ZIJN KAMPIOEN!!!!!!

Volgende week spelen we nog thuis tegen Wolfaartsdijk!